#1  
Old 23rd July 2006, 13:15
Tortanick Tortanick is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default STMP problems

After following Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAssassin, ClamAV) and I have problems with recieving and sending SMTP.

When I try sending mail to myself I got this from mail.log

Code:
Jul 23 11:40:40 localhost postfix/master[2282]: warning: process /usr/lib/postfix/virtual pid 2666 exit status 1
Jul 23 11:40:40 localhost postfix/master[2282]: warning: /usr/lib/postfix/virtual: bad command startup -- throttling
Jul 23 11:41:40 localhost postfix/virtual[2667]: fatal: mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_mailboxes.cf: proxy map is not allowed for security sensitive data
I fixed that by removing proxy from the MySQL maps as you mentioned in an earlier post, however now the TO field says "undisclosed recepients" although I did get the mail just fine. How do I fix that so I can filter based on witch alias mail was sent to.

[Edit], when I send test messages from Gmail that dosn't hapen, so far just on telnet.

Sending STMP:

When sending STMP I get asked to enter my password infinitely on thunderbird, here is the logfile that generates.

mail.log
Code:
Jul 23 11:46:20 localhost postfix/smtpd[2678]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed
Jul 23 11:46:20 localhost postfix/smtpd[2678]: warning: unknown[192.168.0.50]: SASL PLAIN authentication failed
Jul 23 11:46:20 localhost postfix/smtpd[2678]: warning: unknown[192.168.0.50]: SASL LOGIN authentication failed
Jul 23 11:46:23 localhost postfix/smtpd[2678]: lost connection after AUTH from unknown[192.168.0.50]
Jul 23 11:46:23 localhost postfix/smtpd[2678]: disconnect from unknown[192.168.0.50]
I think those last two were me clicking cancel.

and auth.log
Code:
Jul 23 12:12:46 localhost saslauthd[2294]: pam_mysql: MySQL err Access denied for user: 'mail_admin@localhost' (Using password: YES)
Jul 23 12:12:46 localhost saslauthd[2294]: DEBUG: auth_pam: pam_authenticate failed: Authentication failure
Jul 23 12:12:46 localhost saslauthd[2294]: do_auth         : auth failure: [user=Ben493219042@3helix.co.uk] [service=smtp] [realm=3helix.co.uk] [mech=pam] [reason=PAM auth error]
I checked the password, it was correct


I'm useing postfix version 2.1.5

Last edited by Tortanick; 23rd July 2006 at 22:49.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th July 2006, 16:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please compare your /etc/pam.d/smtp with the one from the tutorial, and make sure the username and password are correct.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 24th July 2006, 18:16
Tortanick Tortanick is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
auth    required   pam_mysql.so user=mail_admin passwd=xxxxxxxxxxxxxx host=127.0.0.1 db=mail table=users usercolumn=email passwdcolumn=password crypt=1
account sufficient pam_mysql.so user=mail_admin passwd=xxxxxxxxxxxxxx host=127.0.0.1 db=mail table=users usercolumn=email passwdcolumn=password crypt=1
Looks the same to me. And copying and pasting the username / password got me into PHPmyadmin.

Hmm my password includes these: @ # ~ would that cause a problem?
Reply With Quote
  #4  
Old 25th July 2006, 14:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tortanick
Hmm my password includes these: @ # ~ would that cause a problem?
Yes, that can be a problem.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 25th July 2006, 14:51
Tortanick Tortanick is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok I'll create a SASL only MYSQL account with a simpler password and check if that fixes it.

It worked! I created mail_read with no squiggles and was able to authenticate

hmm, I bet I could get a microscopic increase in security if postfix and courrour only have read permissions, couldn't hurt.

Last edited by Tortanick; 25th July 2006 at 21:14.
Reply With Quote
  #6  
Old 25th July 2006, 17:10
mickey mickey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "Login failed" but login&password is right

Quote:
Originally Posted by falko
Yes, that can be a problem.
Hi!
I installed new mail server, according Perfect setup (postfix+mysql+pop3/imap+clamav). Telnet on ports 25 and 110 is working. I still get a message in Outlook "-ERR: Maildir. No such file or directory".

When I look into mail.log, there is:
Jul 25 17:04:57 mail courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:10.10.10.11]
Jul 25 17:05:20 mail courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:10.10.10.11]
Jul 25 17:05:25 mail courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:10.10.10.11]
Jul 25 17:05:31 mail courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:10.10.10.11]

I tried it with two different login names and passwords into two accounts

My main.cf:
# See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version

smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h

myhostname = mail.automa.sk
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
mydestination = mail.automa.sk, localhost, localhost.localdomain
relayhost =
mynetworks = 127.0.0.0/8, 10.10.10.0/24
mailbox_command =
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks, permit_sasl_authenticated, reject_unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtpd_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/smtpd.key
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/smtpd.cert
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
home_mailbox = Maildir/
virtual_alias_domains =
virtual_alias_maps = mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_forwardings.cf, mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_email2email.cf
virtual_mailbox_domains = mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_domains.cf
virtual_mailbox_maps = mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_mailboxes.cf
virtual_mailbox_base = /home/vmail
virtual_uid_maps = static:5000
virtual_gid_maps = static:5000
transport_maps = mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_transports.cf
virtual_create_maildirsize = yes
virtual_mailbox_extended = yes
virtual_mailbox_limit_maps = mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_mailbox_limit_maps.cf
virtual_mailbox_limit_override = yes
virtual_maildir_limit_message = "The user you are trying to reach is over quota."
virtual_overquota_bounce = yes
proxy_read_maps = $local_recipient_maps $mydestination $virtual_alias_maps $virtual_alias_domains $virtual_mailbox_maps $virtual_mailbox_domains $relay_recipient_maps $relay_domains $canonical_maps $sender_canonical_maps $recipient_canonical_maps $relocated_maps $transport_maps $mynetworks $virtual_mailbox_limit_maps
content_filter = amavis:[127.0.0.1]:10024
receive_override_options = no_address_mappings

Where could be a problem?
Thanks,
mickey
Reply With Quote
  #7  
Old 25th July 2006, 21:17
Tortanick Tortanick is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thats not a bug, you can't connect via pop or IMAP untill after the first E-mail is sent to you.

He is what I would do:

Code:
telnet localhost 25
ehlo localhost
MAIL FROM:anything@yourdomain.com
RCPT TO:account@yourdomain.com
DATA
hello
.
quit
that should send an E-mail to yourself, then you can log in.

P.S. you are aware that posting an unrelated problem on an existing thread is a breach on Netiquate. I don't mind since my problem is fixed, but you still shouldn't do it
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with groups/grpconv linuxfast General 28 21st April 2008 09:35
Email problems lead to apache problems natewlew Installation/Configuration 7 10th July 2006 08:53
Empty Recycle Bin jon335 General 40 6th May 2006 11:56
Help! Real newbie having problems installing Linux t-kiss Kernel Questions 5 4th April 2006 15:14
Suse 10.0 Installation Problems protocol Installation/Configuration 16 9th February 2006 05:07


All times are GMT +2. The time now is 10:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.