Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd April 2009, 01:54
ra3don ra3don is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Jobqueue backed up

Hey everyone, and thanks for taking the time to read this.
I am currently having a problem where I can't perform any action under ISPConfig. It just adds it to the jobqueue and they just keep stacking up. I have tracked down to this error:
Code:
maildirmake: /var/vmail/beastlytech.com/admin: Permission denied
chown: cannot access `/var/vmail/beastlytech.com/admin': No such file or directory
After I saw this, I set all of the permissions in the vmail recursively to the user vmail and the group vmail. However the jobqueue doesn't seem to be clearing...
__________________
http://www.beastlytech.com
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd April 2009, 09:07
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,373
Thanks: 833
Thanked 5,478 Times in 4,313 Posts
Default

You have to clear / delete the last error in the jobqueue that holds the server from continuing in the jobqueue view of the monitor.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd April 2009, 13:58
ra3don ra3don is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, thanks for your reply. However, i did not see a way to do this. Do i do this through the ISPConfig webpage? I'm running ISPConfig 3.0.1.1
__________________
http://www.beastlytech.com
Reply With Quote
  #4  
Old 4th April 2009, 09:32
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,373
Thanks: 833
Thanked 5,478 Times in 4,313 Posts
Default

The jobqueue is in the monitor module. You just have to click on the delete icon of the error message in the jobqueue.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 4th April 2009, 16:43
ra3don ra3don is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I must be doing something wrong. There isn't an error in the jobqueue but nothing has moved for the past 3 days. I've attatched a screenshot of what i'm seeing. I found out there was an error in the cron.log.

__________________
http://www.beastlytech.com
Reply With Quote
  #6  
Old 7th April 2009, 05:04
ra3don ra3don is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I finally gave in and just ended up uninstalling ISPConfig and reinstalled it. Everything seems to be working just fine now. Thanks for the help.
__________________
http://www.beastlytech.com
Reply With Quote
  #7  
Old 11th May 2009, 15:03
snorkels snorkels is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default jobqueue not moving

Quote:
Originally Posted by ra3don View Post
I must be doing something wrong. There isn't an error in the jobqueue but nothing has moved for the past 3 days. I've attatched a screenshot of what i'm seeing. I found out there was an error in the cron.log.

Same problem here running ispconfig 3.0.1.1. Jobqueue just stopped working, after a month of succesfull uptime.
Looking in this thread with similar problem:
http://www.howtoforge.com/forums/sho...ferrerid=60006

Could be mysql perrmisions problem ? How to fix it ?

Also reinstallation is not possible due to allready deployed websites.
Reply With Quote
  #8  
Old 11th May 2009, 18:42
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,373
Thanks: 833
Thanked 5,478 Times in 4,313 Posts
Default

Take a look at page 4 of the jobqueue, there must be an error at the end of the last page. Fix the reson for the error and then delete the error in the list.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 11th May 2009, 20:18
snorkels snorkels is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Jobqueue not responding

Thanks for the very quick reply !
There is no error message.
Reply With Quote
  #10  
Old 15th May 2009, 09:44
snorkels snorkels is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Commands no executing

I`ve gone threw the logs, and they show no errors.
Where could be the problem that command are not executing and staying in queue ?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
vhosts_ispconfig not getting backed up dagg Installation/Configuration 3 1st October 2008 13:39
Systemimager and pushupdate csoky HOWTO-Related Questions 2 12th November 2005 21:34


All times are GMT +2. The time now is 11:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.