Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 23rd July 2006, 14:17
grimmers grimmers is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How do you mean?

my server hostname is grimlin and my domain is grimwood.servebeer.com

http://grimwood.servebeer.com/ resolves and gives me the Apache/Centos test install page.
__________________
Cheers,

David

The only constant thing is change..
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 23rd July 2006, 14:51
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,036
Thanks: 268
Thanked 153 Times in 133 Posts
Default

This message does not look good!
Quote:
Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen ispconfigdb vorhanden!
Translated:
There is allready a database with the name ispconfigdb!

I think your new install is still using the "old" database of the 1st install (with maybe the problem in it?)
Reply With Quote
  #13  
Old 23rd July 2006, 14:59
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,036
Thanks: 268
Thanked 153 Times in 133 Posts
Default

An other thing you could try is https://the_IP_of_server:81 and see if you can access it.. Maybe also try to drop the https and test http. Also give the_LAN_IP_of_server a test..
Reply With Quote
  #14  
Old 23rd July 2006, 22:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by grimmers
Connected successfully to MySQL server
Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen ispconfigdb vorhanden!
I guess you did this:
Code:
rm -rf /root/ispconfig
rm -rf /home/admispconfig
but did not delete the old ISPConfig database before you installed ISPConfig again.
Please delete those directories again, and also delete the ISPConfig database, and then try to install ISPConfig again.

Quote:
Originally Posted by grimmers
no crontab for root

Is "no crontab for root" normal?
Yes, that's ok.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 24th July 2006, 14:28
grimmers grimmers is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Falko,

Ok, have removed directories and database and reinstalled. Still the same, no ISPConfig web page, no shared IP page just standard Apache/CentOS test page.

Any more clues?
__________________
Cheers,

David

The only constant thing is change..
Reply With Quote
  #16  
Old 24th July 2006, 16:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

First you must go to the ISPConfig web interface on port 81 and create your first web site. The shared IP page will be created together with your first web site.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 24th July 2006, 23:24
grimmers grimmers is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

Thats the whole problem, I can't see the web interface at all. Port 81 on HTTP and HTTPS just doesn't come up.
__________________
Cheers,

David

The only constant thing is change..
Reply With Quote
  #18  
Old 25th July 2006, 09:04
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,395
Thanks: 833
Thanked 5,490 Times in 4,322 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by grimmers
Thats the whole problem, I can't see the web interface at all. Port 81 on HTTP and HTTPS just doesn't come up.
Run:

/etc/init.d/ispconfig_server start

Do you get any errors?
Check with:

netstat -tap

If ISPCOnfig is running.
If not, check the error log and SSL error log in /root/ispconfig/httpd/log/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #19  
Old 25th July 2006, 12:58
grimmers grimmers is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till,

Here, what happened..

Starting ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started
FreshClam is already running!
ISPConfig system is now up and running!
[root@grimlin ~]# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address Stat e PID/Program name
tcp 0 0 *:32768 *:* LIST EN 2045/rpc.statd
tcp 0 0 *:mysql *:* LIST EN 21341/mysqld
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LIST EN 2026/portmap
tcp 0 0 *:81 *:* LIST EN 2731/ispconfig_http
tcp 0 0 *:ftp *:* LIST EN 31443/proftpd: (acc
tcp 0 0 10.0.0.4:domain *:* LIST EN 31425/named
tcp 0 0 grimlin.grimwood.ser:domain *:* LIST EN 31425/named
tcp 0 0 grimlin.grimwood.serveb:ipp *:* LIST EN 3643/cupsd
tcp 0 0 grimlin.grimwood.serve:rndc *:* LIST EN 31425/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LIST EN 31405/master
tcp 0 0 *:imaps *:* LIST EN 2163/dovecot
tcp 0 0 *op3s *:* LIST EN 2163/dovecot
tcp 0 0 *op3 *:* LIST EN 2163/dovecot
tcp 0 0 *:imap *:* LIST EN 2163/dovecot
tcp 0 0 *:http *:* LIST EN 31329/httpd
tcp 0 0 *:ssh *:* LIST EN 2254/sshd
tcp 0 0 *:smtp *:* LIST EN 31405/master
tcp 0 0 *:https *:* LIST EN 31329/httpd
tcp 0 0 ::ffff:10.0.0.4:https ::ffff:10.0.0.10:1484 TIME _WAIT -
tcp 0 0 ::ffff:10.0.0.4:https ::ffff:10.0.0.10:1483 TIME _WAIT -
tcp 0 0 ::ffff:10.0.0.4:https ::ffff:10.0.0.10:1482 TIME _WAIT -
tcp 0 0 ::ffff:10.0.0.4:ssh ::ffff:10.0.0.10:1475 ESTABLISHED 31138/0

error_log

[Tue Jul 25 20:40:06 2006] [crit] (98)Address already in use: make_sock: could not bind to port 81

ssl_engine log

[25/Jul/2006 20:40:05 31294] [info] Server: Apache/1.3.36, Interface: mod_ssl/2.8.27, Library: OpenSSL/0.9.8b
[25/Jul/2006 20:40:05 31294] [info] Init: 1st startup round (still not detached)
[25/Jul/2006 20:40:05 31294] [info] Init: Initializing OpenSSL library
[25/Jul/2006 20:40:05 31294] [info] Init: Loading certificate & private key of SSL-aware server grimlin.grimwood.servebeer.com:81
[25/Jul/2006 20:40:05 31294] [info] Init: Seeding PRNG with 136 bytes of entropy
[25/Jul/2006 20:40:05 31294] [info] Init: Generating temporary RSA private keys (512/1024 bits)
[25/Jul/2006 20:40:06 31294] [info] Init: Configuring temporary DH parameters (512/1024 bits)
__________________
Cheers,

David

The only constant thing is change..
Reply With Quote
  #20  
Old 25th July 2006, 14:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
 
Default

Please reboot your system and try again.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New ISPConfig Install nubtool Installation/Configuration 15 18th May 2008 16:46
ISPConfig install error: The PHP binary coming with ISPConfig does not work... mlanglois Installation/Configuration 9 13th July 2006 14:56
fastcgi and php with ispconfig tosser Tips/Tricks/Mods 3 25th June 2006 21:01
ISPConfig Install Error badenzer Installation/Configuration 2 23rd June 2006 00:20
install successful but no ispconfig site Nu2Linux Installation/Configuration 3 3rd November 2005 23:30


All times are GMT +2. The time now is 22:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.