#1  
Old 25th July 2014, 22:20
vmsash vmsash is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Roundcube / https blank page

Hey guys,
I configured Roundcube 1.0.2 as webmail service in front of dovecot.

Other specifications:
CP: ISPConfig
nginx
OS: Debian

Everything works fine, but since I turned on the https option in Roundcube ($config['force_https'] = true I only got a blank page.
Squirrelmail (i have it running, too) runs through https without a problem.

The error log reveals this: DB Error: Configuration error. Unsupported database driver: in /usr/share/roundcube/program/lib/Roundcube/rcube_db.php on line 78 (GET /roundcube/)

When I turn the force_https off, everything work like a charm.

Do anyone got a tip, what the problem could be?

Thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th September 2014, 04:48
pbraconnot pbraconnot is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default [solved]

Same thing here after upgrading from 0.9 to 1.02

Change /var/www/roundcube/config/config.inc.php
At Line 6 from:
PHP Code:
$config['db_dsnw'] = '://:@localhost/'
to:
PHP Code:
$config['db_dsnw'] = 'mysql://roundcube:youspassword@localhost/yourroundcubedbname'
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to pbraconnot For This Useful Post:
till (12th September 2014)
  #3  
Old 30th October 2014, 15:08
Loranel Loranel is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

So? Was that solve for your problem?
__________________
“You must be truly desperate to come to me for help.” – Loki*
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
squirrelmail opens blank page on port 8080 buhlerax Installation/Configuration 0 28th June 2013 11:01
haproxy with stunnel problem abubin Server Operation 6 10th April 2012 16:08
How to upgrade Roundcube 0.3 to 0.7 on Ubuntu 10.04 LTS cbj4074 Tips/Tricks/Mods 1 19th January 2012 20:50
ISPConfig 2 Roundcube blank page after login cripperz Installation/Configuration 4 4th November 2009 21:43
How to add a "spam-setting level" to the "Personal setting" Roundcube page voltron81 Tips/Tricks/Mods 7 15th September 2009 18:38


All times are GMT +2. The time now is 23:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.