Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st July 2006, 18:14
lipp9000 lipp9000 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 1 email working, but others arent?

I currently have 2 sites setup and they both have administrative users. The first site is my main site's domain which is also the main domain for my server. The second site is a site that I have created, it has a seperate domain.

At the moment email is working for my first site eg. user@mymaindomain1.com works fine sending and recieving, but the other user eg. user@othersite2.com is sending and recieving locally, but not externally, ie. If I send an email from hotmail to user@othersite2.com, it is not recieving it, same if I use that email to send to hotmail, hotmail isn't recieving it.

user@mymaindomain1.com seems to be recieving from hotmail and everything so it is working fine.

Any suggestions as to why my second site's email is not working? Thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st July 2006, 18:19
fobicodam fobicodam is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Argentina
Posts: 346
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to fobicodam
Default

Do you have a reject mail from hotmail? it would help.

May be your dns server for your second domain is not pointing to your server.

If you send mail from domain1 to domain2, do you get it?
Reply With Quote
  #3  
Old 21st July 2006, 18:22
lipp9000 lipp9000 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Don't know what a reject mail is? But i dont think hotmail has it.

Yes. I can send email from domain1 to domain2, and from domain 2 to domain1.

domain1 sends and recieves to anything,

domain2 cant send or recieve from external sources.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st July 2006, 18:28
fobicodam fobicodam is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Argentina
Posts: 346
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to fobicodam
Default

When you send some mail to domain2 from hotmail (or anyplace) dont you receive any "Delivery failure" answer?

Cant you SEND from domain2 accounts?
Reply With Quote
  #5  
Old 21st July 2006, 18:33
lipp9000 lipp9000 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't recieve any delivery failure notices from hotmail when i try send email to domain2.

If i use domain2 on outlook to try and send to the hotmail email i get this error:

Your message did not reach some or all of the intended recipients.

Subject: ewrgerg
Sent: 21/07/2006 11:32 PM

The following recipient(s) could not be reached:

'myemail@hotmail.com' on 21/07/2006 11:32 PM
554 <myemail@hotmail.com>: Relay access denied

But domain2 can send locally to domain1
Reply With Quote
  #6  
Old 21st July 2006, 18:45
fobicodam fobicodam is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Argentina
Posts: 346
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to fobicodam
Default

Ok, click the "My outbound server needs authentication" in your account properties (Servers tab)
Reply With Quote
  #7  
Old 21st July 2006, 18:56
lipp9000 lipp9000 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK so ive ticked that in the domain2 account and said to use the same login settings as my incoming mail server, then gone and sent and email from hotmail to domain2 and its still not recieving it, if them gone and chosen "logon using:" and put the user and pw in again, still not recieving.

sorry if this is frustrating u, its frustrating me a lot as well!
Reply With Quote
  #8  
Old 21st July 2006, 19:09
fobicodam fobicodam is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Argentina
Posts: 346
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to fobicodam
Default

No problem, i forgot the receive problem.. je..

Let see... Go to the Administrator tree -> Server -> Config -> EMail -> Check "Save Log"

Then, send some mail from hotmail to your domain2 account.

Wait 5 or 10 minutes. (you can use them to get putty or some similar SSH client software)

Log in using ssh as root.

Go to /var/log open the maillog file using vi or similar (vi maillog) I personally recomend you to install MC (put yum install mc).

Look if you find the hotmail attempt to deliver de message, you can try searching for your domain2 email.

Let me know what happened.
Reply With Quote
  #9  
Old 22nd July 2006, 17:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by lipp9000
user@mymaindomain1.com seems to be recieving from hotmail and everything so it is working fine.

Any suggestions as to why my second site's email is not working? Thanks in advance
It's a bad idea to test your email with Hotmail... They have a lot of anti-spam policies that can confuse and make you think something is wrong with your server. For example, the reason for your problem could be that your second domain doesn't havea proper PTR or SPF record. You should really test with a "real" email account (not Hotmail).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with 'CC' & 'BCC' email not being delivered. snowfly HOWTO-Related Questions 10 20th July 2006 13:36
Multiple MySQL Queries - with Postfix-mysql, courier-authmysql, maildrop-mysql... snowfly HOWTO-Related Questions 4 7th July 2006 05:19
email seem to have stop working chrno Installation/Configuration 10 21st May 2006 13:27
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 20:43
Email seemingly not working... Duplex Installation/Configuration 11 19th April 2006 15:48


All times are GMT +2. The time now is 14:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.