Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th April 2012, 18:10
ghall ghall is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 43
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Mailman Install killed the e-mail server need help

Hi All,

I have been attempting to install mailman on our server and ran into problems. I have read as much as I can and have seemed to have managed to stop being able to log in to the server. Would anyone be willing to help me either a) fix this mauilman issue or b) help me back out of this install so my mailer will work correctly?

It is a Ispconfig 3 install on Ubuntu v11.04 x64. I also upgraded to v3.0.4.4 of ISPconfig.

I am able to log into the Ispconfig console ok.

Please help
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th April 2012, 18:30
ghall ghall is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 43
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In the ISPconfig Console it's states in the Monitor section that the SMTP Server is down...

Last edited by ghall; 20th April 2012 at 18:43.
Reply With Quote
  #3  
Old 20th April 2012, 19:21
ghall ghall is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 43
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok I removed mailman from the system. Apache is offline. Checked the logs and they aren't saying much. Are there config files I need to remove mailman debris from?

Last edited by ghall; 20th April 2012 at 20:50.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th April 2012, 20:08
ghall ghall is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 43
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Combed through the main.cf file and found some mailman remnants that was causing issues. Everything seems to be up and running again. I think I'll wait until Mailman is "Integrated" in a future update, sheesh...
Reply With Quote
  #5  
Old 21st April 2012, 12:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Never had any problems with mailman. Did you follow the "Perfect Server" tutorial to set up the system?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd April 2012, 19:02
ghall ghall is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 43
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Never had any problems with mailman. Did you follow the "Perfect Server" tutorial to set up the system?
I did. Can you point me to a forum that has a pretty comprehensive install howto for Mailman?

Thanks,
Reply With Quote
  #7  
Old 24th April 2012, 15:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

I suggest you try the Perfect Server tutorial for Ubuntu 11.10 instead of 11.04 because the 11.10 tutorial covers mailman (while the one for 11.04 doesn't, as far as I remember).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
Can't receive mails baicunko Server Operation 12 3rd August 2011 22:02
postfix problem jagsler Server Operation 41 7th July 2011 14:19
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16


All times are GMT +2. The time now is 02:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.