Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th April 2012, 16:56
saco721 saco721 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 60
Thanks: 14
Thanked 1 Time in 1 Post
Default cannot ssh and ping servers

Hi there,

I use debian on multi-server setup, with ISPConfig 3 and 5 servers, web.mydomain.com (www server), db.mydomain.com (database server), mail.mydomain.com (mail server), nameserver1.mydomain.com (primary name server) and nameserver2.mydomain.com (secondary nameserver).

Everything was working fine until I had to replace my primary nameserver, now I can only ping / ssh into web.mydomain.com and mail.mydomain.com, when I try to ping the other servers I get :
Quote:
Pinging db.mydomain.com [92.242.132.2] with 32 bytes of data :
request timed out.
request timed out.
request timed out.
request timed out.
Ping statistics for 92.242.132.2:
Packets: sent = 4, Recieved = 0, Lost = 4 (100% loss),
This is the response I get from pinging db, nameserver1 and nameserver2. The IP address (92.242.132.2) is also the same for all 3 servers, rather than the IP address that should be there, i.e 81.174.233.1 for db.mydomain.com, 81.174.237.2 for nameserver1.mydomain.com and 81.174.237.3 for nameserver2.mydomain.com.

I can also dig web.mydomain.com, nameserver1.mydomain.com, nameserver2.mydomanin.com, mail.mydomain.com but not db.mydomain.com.

How do I change 92.242.132.2 to the correct IP's.

Any help would be greatly appreciated, Thank you!

Last edited by saco721; 18th April 2012 at 17:23.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th April 2012, 16:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,900
Thanked 2,703 Times in 2,546 Posts
Default

Does the new nameserver have the same IP as the old one? Is the BIND configuration (including the zone files) the same as on the old one?

Did you check your domain on www.intodns.com ?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 20th April 2012, 17:36
saco721 saco721 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 60
Thanks: 14
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Hey Falko,

Thanks for your reponse, you were right, it looks like there is a problem with my DNS configuration / zone files, I'll check www.intodns.com once everything is back online. I hope you have a nice weekend, best wishes, Saco.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems accessing server's Torsson Technical 14 29th July 2010 17:46
openvpn I cant ping or get connection to the internet through vpn Deficit Server Operation 1 11th November 2009 10:04
IPTables-Blocklist (Questions) giganet HOWTO-Related Questions 10 28th October 2009 16:09
XEN: can't ping google.com from domU nomed Installation/Configuration 3 16th April 2008 22:25
Can ping and SSH, no http, ftp, etc rbartz Server Operation 4 5th December 2006 13:03


All times are GMT +2. The time now is 06:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.