Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st April 2012, 14:37
mikechacra mikechacra is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default unison user problem with ispconfig cluster

Hello

I followed the tutorial "Database Cluster debian 6 On With ISPConfig 3" but it seems iam having some errors with unison.

Mirroring the config between the 2 servers is working fine but i have a problem syncing my files between the 2 servers.

unison cannot sync /var/www files to server 2 because it cannot detect the user of the site on server 2. like user:web5 is not found on slave but on primary server the user is created, thus leading unison to fail.

can someone please advise me , thanks.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st April 2012, 14:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,778
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Seems as if the ispconfig replication is not workin. The most likely reason for that are wrong mysql settings or wrong content of /etc/hosts file. See ispconfig faq for debugging instructions.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st April 2012, 23:33
mikechacra mikechacra is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you tim for your quick response.

i have have checked my sql replication status seems to be working.Also ispconfig copies all config to the slave without the users causing unison to fail.I have also checked /etc/hosts..they r fine.

still cant find why my users are not copied to my slave servers causing unison to fail.

i will paste u my debug log and sql slave status.

2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Calling function 'restartHttpd' from module 'web_module'.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Processed datalog_id 133
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Calling function 'update' from plugin 'postfix_server_plugin' raised by event 'server_update'.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Network configuration disabled in server settings.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Calling function 'update' from plugin 'network_settings_plugin' raised by event 'server_update'.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Calling function 'update' from plugin 'apps_vhost_plugin' raised by event 'server_update'.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Processed datalog_id 131
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Calling function 'update' from plugin 'postfix_server_plugin' raised by event 'server_update'.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Network configuration disabled in server settings.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Calling function 'update' from plugin 'network_settings_plugin' raised by event 'server_update'.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Calling function 'update' from plugin 'apps_vhost_plugin' raised by event 'server_update'.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Found 2 changes, starting update process.
2012-04-21 13:47 s1.lebcloud.net Debug Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock

---------------
SLAVE STATUS :
mysql> SHOW SLAVE STATUS \G
*************************** 1. row ***************************
Slave_IO_State: Waiting for master to send event
Master_Host: s1.lebcloud.local
Master_User: slaveuser
Master_Port: 3306
Connect_Retry: 60
Master_Log_File: mysql-bin.000007
Read_Master_Log_Pos: 15817486
Relay_Log_File: s2-relay-bin.000016
Relay_Log_Pos: 15817631
Relay_Master_Log_File: mysql-bin.000007
Slave_IO_Running: Yes
Slave_SQL_Running: Yes
Replicate_Do_DB:
Replicate_Ignore_DB:
Replicate_Do_Table:
Replicate_Ignore_Table:
Replicate_Wild_Do_Table:
Replicate_Wild_Ignore_Table:
Last_Errno: 0
Last_Error:
Skip_Counter: 0
Exec_Master_Log_Pos: 15817486
Relay_Log_Space: 15817826
Until_Condition: None
Until_Log_File:
Until_Log_Pos: 0
Master_SSL_Allowed: No
Master_SSL_CA_File:
Master_SSL_CA_Path:
Master_SSL_Cert:
Master_SSL_Cipher:
Master_SSL_Key:
Seconds_Behind_Master: 0
Master_SSL_Verify_Server_Cert: No
Last_IO_Errno: 0
Last_IO_Error:
Last_SQL_Errno: 0
Last_SQL_Error:
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd April 2012, 12:19
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,778
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Iam talking about the ispconfig replication which is not working and not the mysql replication. Please see ispconfig faq, you find a article there on how to debug ispconfig server actions.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd April 2012, 15:56
mikechacra mikechacra is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default server.sh debug... iam confused :S

Thanks till. I followed the faq. still not luck

I changed log level to debug then executed "/usr/local/ispconfig/server/server.sh". the primary showed the following but the slave none.

well i checked and when i create a new website, ispconfig is copying the websites from the primary to the slave. isnt ispconfig mirroring working ? still the new user like:web9 in /etc/passwd is not appearing on the slave only the master is showing it.

any ideas how to solve this user issue.

root@s1:~# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Found 2 changes, starting update process.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Calling function 'update' from plugin 'apps_vhost_plugin' raised by event 'server_update'.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Calling function 'update' from plugin 'network_settings_plugin' raised by event 'server_update'.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Network configuration disabled in server settings.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Calling function 'update' from plugin 'postfix_server_plugin' raised by event 'server_update'.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Processed datalog_id 163
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Calling function 'update' from plugin 'apps_vhost_plugin' raised by event 'server_update'.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Calling function 'update' from plugin 'network_settings_plugin' raised by event 'server_update'.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Network configuration disabled in server settings.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Calling function 'update' from plugin 'postfix_server_plugin' raised by event 'server_update'.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Processed datalog_id 165
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Calling function 'restartHttpd' from module 'web_module'.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished.
root@s1:~# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
23.04.2012-13:44 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
23.04.2012-13:44 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished.
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd April 2012, 15:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,778
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
 
Default

Quote:
well i checked and when i create a new website, ispconfig is copying the websites from the primary to the slave. isnt ispconfig mirroring working ?
No. This just means that the file copy functions from unison are working, thats not related to the ispconfig mirroring.

And server s1 is the slave server and not the master server? As the debug output of the slave is relevant for this issue and not the master.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All files gone after changing quota to 0 spynode General 17 19th January 2012 14:41
PHP warnings after upgrade to ISP config 3.03 stevegjacobs Installation/Configuration 5 30th October 2010 14:31
ISPCONFIG Anti-Spam filter not causing problems for user account vestport Server Operation 16 12th August 2008 23:22
Ruby / FastCGI Problem Chad Server Operation 1 8th March 2008 20:38
User Add/Delete and FTP login problem. clabrown Installation/Configuration 3 23rd August 2007 19:12


All times are GMT +2. The time now is 16:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.