Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd April 2012, 06:52
hakova hakova is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How To Remotely Shut Down Windows XP Computers From A Linux Server

I followed this Howto step by step, and I am pretty sure I didn't miss anything. Unfortunately, when I issue the command from the linux box I get a message reading "Shutdown of remote machine succeeded" however nothing happens in the Windows box, not even the message is displayed.

Here are the specifications of the boxes:
  • Dell Optiplex 755, Windows XP SP3
  • Fedora 16 x86_64, samba 1:3.6.3-78.fc16

Code:
$ ping 192.168.1.126
PING 192.168.1.126 (192.168.1.126) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.126: icmp_req=1 ttl=128 time=0.134 ms
64 bytes from 192.168.1.126: icmp_req=2 ttl=128 time=0.089 ms

64 bytes from 192.168.1.126: icmp_req=3 ttl=128 time=0.088 ms
64 bytes from 192.168.1.126: icmp_req=4 ttl=128 time=0.089 ms
^C
--- 192.168.1.126 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 2999ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.088/0.100/0.134/0.019 ms
Code:
$ net rpc SHUTDOWN -C "Being remotely shutdown" -f -I 192.168.1.126 -U mcpc%

Shutdown of remote machine succeeded
Still no joy .
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd April 2012, 10:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Could it be a firewall issue? Please check the Windows firewall.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd April 2012, 04:00
hakova hakova is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply.

I followed the instructions, disabled simple file sharing, allowed the XP host to accept echo requests from the firewall settings. I also enabled the user specifically to issue remote forced shutdown from the local policy configuration, although he belonged to the administrators group. If it s a firewall issue, I must be missing something.

Last edited by hakova; 3rd April 2012 at 06:50.
Reply With Quote
  #4  
Old 4th April 2012, 01:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Are both computers in the same network? If not, you should check your router settings.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 6th April 2012, 06:20
hakova hakova is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am sorry for the late reply, but the answer is yes. They are in the same network and the IPaddresses are set manually and fixed (i.e. no DHCP): 192.168.1.121 for the linux box and 192.168.1.126 for the windows one.
Reply With Quote
  #6  
Old 7th April 2012, 11:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Have you tried to disable the Windows firewall for testing purposes?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 9th April 2012, 07:00
hakova hakova is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Yes I did, and it doesn't work. Neither the message is displayed, nor the XP box shuts down.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 10:32
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 17:30
subdomain and mail relay configuration aranthorn Installation/Configuration 24 3rd September 2007 23:53
Rejecting outbound mail tristanlee85 General 11 20th May 2007 18:04
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 03:30


All times are GMT +2. The time now is 03:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.