Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th April 2012, 00:31
ehansen ehansen is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Question about mirror server option

I'm looking for redundant DNS, so I have two servers set up in ISPConfig: server A that has all the hosting clients' data and server B that has my site's data on it. Server A acts as a DNS (primary), database, e-mail and web server and server B is only configured in ISPConfig for DNS.

What I'm wondering is if I set server B to be a mirror of server A in the Server Services feature, will that JUST be for DNS? Server B only has DNS checked in ISPConfig, and Server A has everything checked. I just don't want all of the other data on server A copied over as well (just DNS records).
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th April 2012, 16:16
ehansen ehansen is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aimilvping View Post


hope you will success.
Basically I want one server to be a DNS master server and the other to be a slave, but I don't want all the website, database, etc... data to be transfered over as well, and I'm wondering if checking "this is a mirror server" option is the way to do this.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th April 2012, 17:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

Quote:
I'm wondering if checking "this is a mirror server" option is the way to do this.
Yes, thats the correct option. Just ensure that you use the expert mode of the ispconfig installer when you install the slave and that you enable only dns for this server and not web and email during install.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 10th April 2012, 17:10
ehansen ehansen is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Yes, thats the correct option. Just ensure that you use the expert mode of the ispconfig installer when you install the slave and that you enable only dns for this server and not web and email during install.
Well that's the thing. For the main DNS server it has web, database, e-mail, etc... For the server I want to use as a backup it also has web, database, e-mail, etc... BUT in ISPConfig I have only the "DNS" box checked (for the backup DNS server).
Reply With Quote
  #5  
Old 10th April 2012, 17:17
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

This has to be configured during install as I explained above, changing the select box in ispconfig after you configured the server to be a webserver has no influence on the replication.

If you want to fix that after you installed the slave, then go to the directory /usr/local/ispconfig/server/mods-enabled/ and delete the mail and web modules.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 10th April 2012, 17:19
ehansen ehansen is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
This has to be configured during install as I explained above, changing the select box in ispconfig after you configured the server to be a webserver has no influence on the replication.

If you want to fix that after you installed the slave, then go to the directory /usr/local/ispconfig/server/mods-enabled/ and delete the mail and web modules.
Well I installed the slave first (as it acts as the central management point), then installed the master DNS second on the other server and set it up to act as the hosting web, e-mail, etc...

So I would delete the modules on the server I don't want it to be copied over to, correct?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glustefs Transport endpoint is not connected c_parapat HOWTO-Related Questions 4 7th August 2010 22:28
Can all the installation and configuration be automated (Kickstart) gabby Installation/Configuration 0 30th January 2010 20:47
Not working: Installing Beryl on Feisty Fawn w/ATI Radeon Card thepossiblehuman HOWTO-Related Questions 18 1st October 2007 17:37
So close to getting 3D on my ATI graphics card, please help me finish thirtythree HOWTO-Related Questions 6 27th September 2007 23:04
DRI support for X (KDE) shadowsa Installation/Configuration 2 10th December 2005 19:43


All times are GMT +2. The time now is 09:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.