Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th February 2012, 16:01
Erth Erth is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 20
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISP Config - Problem sending emails to some domains

Hi, I have a problem sending emails to some domains that are not the most famous like gmail, hotmail, etc.

Here is my config:

/etc/postfix/main.cf

Code:
# See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version


# Debian specific:  Specifying a file name will cause the first
# line of that file to be used as the name.  The Debian default
# is /etc/mailname.
#myorigin = /etc/mailname

smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h

readme_directory = no

# TLS parameters
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_use_tls = yes
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtpd_scache
smtp_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtp_scache

# See /usr/share/doc/postfix/TLS_README.gz in the postfix-doc package for
# information on enabling SSL in the smtp client.

myhostname = xxxxxx.yyyyyy.com
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
mydestination = xxxxxx.yyyyyy.com, localhost.yyyyyy.com, , localhost
relayhost =
mynetworks = 127.0.0.0/8 [::ffff:127.0.0.0]/104 [::1]/128
mailbox_command =
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
inet_protocols = all
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_sasl_authenticated_header = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = yes
smtp_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
home_mailbox = Maildir/

virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable

mydestination = /etc/postfix/local-host-names
relay_domains = $mydestination
And the error

Code:
Feb 29 15:42:30 xxxxxx postfix/local[24414]: 2B5179AE11C: to=<david@zzzzzzzz.com>, relay=local, delay=0.17, delays=0.11/0.04/0/0.03, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "david")
I'm trying to send an email from david@jjjjjjjj.es to david@zzzzzzzzz.com

Any idea why say "unknown user: david" ? I can send emails to gmail without problems!

Regards and thanks in advanced!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th February 2012, 16:09
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,072
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

It seems as if zzzzzzzz.com is alocal domain on your server according to the errormessage. Have you created zzzzzzzz.com as domain in ispconnfig ot is zzzzzzzz.com in the file /etc/mailname?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Erth (29th February 2012)
  #3  
Old 29th February 2012, 16:35
Erth Erth is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 20
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

zzzzzzzz.com is an email from google apps, but I tried to another domain not hosted in my server like zurich.com and I have the same error...

A not have any idea that happens
Reply With Quote
  #4  
Old 1st March 2012, 11:17
Erth Erth is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 20
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This not works yet, any idea? Im going crazy!

I can't send emails to another domain and I can't fix it

Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 1st March 2012, 11:24
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,072
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

Please post a bigger snippet of the mail log that contains also the lines before the error line. And if you anonymize the log, make sure that you anonymize a email address or domain in all lines with the same chars.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Erth (1st March 2012)
  #6  
Old 1st March 2012, 15:01
Erth Erth is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 20
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Email from Thunderbird

Code:
Mar  1 14:44:29 SERVER postfix/smtpd[22536]: connect from IPHOME.HOMEDOMAIN[IPHOME]
Mar  1 14:44:29 SERVER postfix/smtpd[22536]: setting up TLS connection from IPHOME.HOMEDOMAIN[IPHOME]
Mar  1 14:44:29 SERVER postfix/smtpd[22536]: Anonymous TLS connection established from IPHOME.HOMEDOMAIN[IPHOME]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
Mar  1 14:44:30 SERVER postfix/smtpd[22536]: NOQUEUE: reject: RCPT from IPHOME.HOMEDOMAIN[IPHOME]: 550 5.1.1 <david@DOMAIN_DEST.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<info@DOMAIN_SRC.com> to=<david@DOMAIN_DEST.com> proto=ESMTP helo=<[192.168.1.10]>
Email from Webmail (Roundcube mail)


Code:
  1 14:45:30 SERVER postfix/cleanup[22704]: 2B7649AE123: message-id=<00ec01ccf7b1$$b094a3a0$@DOMAIN_SRC.com>
Mar  1 14:45:31 SERVER imapd: LOGIN, user=EMAIL_USER, ip=[::ffff:213.186.56.183], port=[55208], protocol=IMAP
Mar  1 14:45:31 SERVER imapd: LOGOUT, user=EMAIL_USER, ip=[::ffff:213.186.56.183], headers=0, body=0, rcvd=502, sent=274, time=1
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/pickup[18922]: 23DE09AE125: uid=33 from=<info@DOMAIN_SRC.com>
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/cleanup[22803]: 23DE09AE125: message-id=<@www.DOMAIN_DEST.com>
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/qmgr[29739]: 23DE09AE125: from=<info@DOMAIN_SRC.com>, size=555, nrcpt=1 (queue active)
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/local[22705]: 23DE09AE125: to=<david@DOMAIN_DEST.com>, relay=local, delay=0.1, delays=0.06/0/0/0.04, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "david")
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/cleanup[22803]: 309789AE126: message-id=<20120301134531.309789AE126@SERVER.SERVER_DOMAIN.com>
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/qmgr[29739]: 309789AE126: from=<>, size=2333, nrcpt=1 (queue active)
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/bounce[22804]: 23DE09AE125: sender non-delivery notification: 309789AE126
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/qmgr[29739]: 23DE09AE125: removed
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/pickup[18922]: 4503F9AE125: uid=10050 from=<EMAIL_USER>
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/cleanup[22803]: 4503F9AE125: message-id=<.4503F9AE125@SERVER.SERVER_DOMAIN.com>
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/local[22705]: 309789AE126: to=<EMAIL_USER@SERVER.SERVER_DOMAIN.com>, orig_to=<info@DOMAIN_SRC.com>, relay=local, delay=0.09, delays=0.01/0/0/0.08, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/qmgr[29739]: 309789AE126: removed
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/qmgr[29739]: 4503F9AE125: from=<EMAIL_USER@SERVER.SERVER_DOMAIN.com>, size=384, nrcpt=1 (queue active)
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/local[22705]: 4503F9AE125: to=<admispconfig@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.05, delays=0.01/0/0/0.04, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Mar  1 14:45:31 SERVER postfix/qmgr[29739]: 4503F9AE125: removed
And the email that returns Roundcube

Code:
This is the mail system at host SERVER.SERVER_DOMAIN.com.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

                   The mail system

<david@DOMAIN_DEST.com>: unknown user: "david"
Reporting-MTA: dns; SERVER.SERVER_DOMAIN.com
X-Postfix-Queue-ID: 98F089AE125
X-Postfix-Sender: rfc822; info@DOMAIN_SRC.com
Arrival-Date: Thu,  1 Mar 2012 14:57:20 +0100 (CET)

Final-Recipient: rfc822; david@DOMAIN_DEST.com
Action: failed
Status: 5.1.1
Diagnostic-Code: X-Postfix; unknown user: "david"
Return-Path: <info@DOMAIN_SRC.com>
Received: by SERVER.SERVER_DOMAIN.com (Postfix, from userid 33)
	id 98F089AE125; Thu,  1 Mar 2012 14:57:20 +0100 (CET)
To: <david@DOMAIN_DEST.com>
Subject: ........
X-PHP-Originating-Script: 10005:func.inc
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8;
 format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Date: Thu, 01 Mar 2012 14:57:20 +0100
From: web23_info <info@DOMAIN_SRC.com>
Message-ID: <99dc7a866a63243323368eab3ff266d7@www.DOMAIN_DEST.com>
X-Sender: info@DOMAIN_SRC.com
User-Agent: Roundcube Webmail/0.5.3

.......
DOMAIN_SRC is a domain host in my server and DOMAIN_DEST is a domain with google apps but does not work with anothers domains like Zurich.com.
Reply With Quote
  #7  
Old 1st March 2012, 20:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please check if the MX record of the destination domain points to the correct server.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
Erth (6th March 2012)
  #8  
Old 6th March 2012, 14:31
Erth Erth is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 20
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Please check if the MX record of the destination domain points to the correct server.
Sorry for the delay.

The destination domains (zurich.com for example) are not hosted in my server.
Reply With Quote
  #9  
Old 7th March 2012, 17:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Erth View Post
The destination domains (zurich.com for example) are not hosted in my server.
So you send to a remote server (not your own one) and get a "user unknown" error? Then that's a problem of the remote server.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
Erth (9th March 2012)
  #10  
Old 9th March 2012, 17:45
Erth Erth is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 20
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
So you send to a remote server (not your own one) and get a "user unknown" error? Then that's a problem of the remote server.
Sure? I can sen to another domains with my gmail account. And the unknown user error is for my login, for example, if I try to send and email from david@localdomain.com to test@zurich.com, the unknow user is "david".

I dont understand why happens... but I think that is a problem of my server config
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
spamassasin/clamAV not working Daisy Installation/Configuration 32 15th February 2007 00:09
Problem with the apache (I can't start ist) M.Behrens Installation/Configuration 11 31st March 2006 10:48
Sending mails to remote domains is not working. nandhu HOWTO-Related Questions 17 20th February 2006 20:27
New Install problem sending emails crudolphy General 4 29th November 2005 13:42


All times are GMT +2. The time now is 09:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.