Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th March 2012, 21:27
popsof3 popsof3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default IPSConfig 3 Install Doesn't Change Apache

I am setting up ISPConfig 3 for the first time on a new CentOS 5.7 server. I followed the setup tutorial to the letter, and received no errors. However, I can not pull up the login page. I purchased the manual thinking it would help, but it does nothing but point me back to the online setup tutorials.

It seems as though the ISPConfig 3 install did not install itself into Apache. Therefore, when I try to hit http://MyIPAddress:8080, nothing is listening, so I don't get the login page.

I confirmed this with: netstat -tapn

tcp 0 0 127.0.0.1:10024 0.0.0.0:* LISTEN 11544/amavisd (mast
tcp 0 0 127.0.0.1:10025 0.0.0.0:* LISTEN 11513/master
tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN 4611/mysqld
tcp 0 0 127.0.0.1:3310 0.0.0.0:* LISTEN 11560/clamd
tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN 2350/portmap
tcp 0 0 0.0.0.0:21 0.0.0.0:* LISTEN 11593/pure-ftpd (SE
tcp 0 0 0.0.0.0:885 0.0.0.0:* LISTEN 2399/rpc.statd
tcp 0 0 127.0.0.1:631 0.0.0.0:* LISTEN 2629/cupsd
tcp 0 0 127.0.0.1:25 0.0.0.0:* LISTEN 11513/master
tcp 0 0 :::993 :::* LISTEN 11572/dovecot
tcp 0 0 :::995 :::* LISTEN 11572/dovecot
tcp 0 0 :::110 :::* LISTEN 11572/dovecot
tcp 0 0 :::143 :::* LISTEN 11572/dovecot
tcp 0 0 :::80 :::* LISTEN 11758/httpd
tcp 0 0 :::21 :::* LISTEN 11593/pure-ftpd (SE
tcp 0 0 :::22 :::* LISTEN 2616/sshd
tcp 0 0 :::443 :::* LISTEN 11758/httpd
tcp 0 2008 ::ffff:208.109.106.78:22 ::ffff:174.16.61.84:61660 ESTABLISHED 3222/sshd: snapedia


Also, I can't find any ISPConfig configurations for Apache. I looked in /etc/httpd/conf and /etc/httpd/conf.d, and there is no "enabled sites" directory anywhere on the server.

I tried uninstalling and reinstalling, but nothing helps.

This sounds like the same exact problem as:
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=55665

But that thread does not include any resolution.

If I manually add a "Listen 8080" directive for Apache, I can get to the Apache "it works" page, so this doesn't seem to be a firewall issue. It really just seems like ISPConfig is not adding Apache directives, so there is no way to get to the login page.

Anyone have advice for this problem? I'm about to give up altogether.

Last edited by popsof3; 17th March 2012 at 21:39.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th March 2012, 22:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Any errors in Apache's error log? Did you restart Apache? What's the output of
Code:
getenforce
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 19th March 2012, 09:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,613 Times in 4,424 Posts
 
Default

If you dont have a sites-enabled directory, then ispconfig is not installed properly. Please reinstall ispconfig by downloading the tar.gz file and running the install.php again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install Zoneminder 1.25 source wi Ubuntu Server 11.10 64bit, libjpeg-turbo, Cambozola letsharehowto HOWTO-Related Questions 0 15th November 2011 17:23
trying to install roundcubemail ressel Installation/Configuration 13 24th December 2009 21:13
problems with suexec gobokster Installation/Configuration 7 7th May 2009 14:33
How to install OpenOficeOrg 3.0.0 in Ubuntu 8.04 ernesthagger HOWTO-Related Questions 43 23rd December 2008 15:42
install Net::DNS chrno Installation/Configuration 4 5th September 2006 18:01


All times are GMT +2. The time now is 05:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.