Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th March 2012, 13:57
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default problems adding a new IP to my server

I have a strato server, running debian 6 with ISPCFG 3 - all up to date.
I now have a client that needs SSL so I got him his certificates and need to assign him his own IP. Web server is Apache2

strato comes with 2 IPs by default.

I added the second IP as you can see here: http://screencast.com/t/B4GRNc3Iudz

then changed his site to use this IP here: http://screencast.com/t/BqwjoHDhJOq

and when navigating to his site I get the following error when visiting the site's back end (wordpress):

Quote:
Not Found

The requested URL /wp-admin/index.php was not found on this server.

Apache/2.2.16 (Debian) Server at www.premaman.co.za Port 80
and the front end looks like this: http://screencast.com/t/mxMfQCBsNE the text is being loaded but all links to images and css files are broken !?

quite weird, have put it back to use the default IP but how can I get this site to use its own IP?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th March 2012, 21:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

IS your system configured for the new IP? What's the output of
Code:
ifconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 11th March 2012, 22:44
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,270
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

:-( ok, you are right. I should start thinking before asking such a silly question.


ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:24:21:af:8a:99
inet addr:85.214.229.212 Bcast:85.214.229.212 Mask:255.255.255.255
inet6 addr: fe80::224:21ff:feaf:8a99/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:103567023 errors:0 dropped:896 overruns:0 frame:0
TX packets:123996292 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:69504240384 (64.7 GiB) TX bytes:98395688653 (91.6 GiB)
Interrupt:16 Memory:feae0000-feb00000


my system didn't know about the second IP :-( is there a how-to for this? I guess I need to edit the interfaces file, the closest I just could find via google is this: http://shibuvarkala.blogspot.com/200...ddress-or.html
Reply With Quote
  #4  
Old 12th March 2012, 18:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by Ovidiu View Post
my system didn't know about the second IP :-( is there a how-to for this? I guess I need to edit the interfaces file, the closest I just could find via google is this: http://shibuvarkala.blogspot.com/200...ddress-or.html
That should work. Make sure you indent as follows:

Code:
auto eth0:1
iface eth0:1 inet static
  address 192.168.0.50
  netmask 255.255.255.0
  network x.x.x.x
  broadcast x.x.x.x
  gateway x.x.x.x
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
Ovidiu (13th March 2012)
Reply

Bookmarks

Tags
apache, ispcfg3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 12:20
Can't receive mails baicunko Server Operation 12 3rd August 2011 23:02
Problem with mail server and subdomains MyKE General 7 26th February 2010 11:18
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 14:58
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 17:11


All times are GMT +2. The time now is 08:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.