Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 9th March 2012, 13:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,041
Thanks: 841
Thanked 5,660 Times in 4,467 Posts
Default

Pleasecange the line:

Code:
user_query = SELECT email as user, maildir as home, CONCAT('maildir:', maildir, '/Maildir') as mail, uid, gid,
 CONCAT('*:storage=', quota, 'B') AS quota_rule, CONCAT(maildir, '/.sieve') as sieve FROM mail_user WHERE emai
l = '%u' AND disable%Ls = 'n'
to:

Code:
user_query = SELECT login as user, maildir as home, CONCAT('maildir:', maildir, '/Maildir') as mail, uid, gid,
 CONCAT('*:storage=', quota, 'B') AS quota_rule, CONCAT(maildir, '/.sieve') as sieve FROM mail_user WHERE emai
l = '%u' AND disable%Ls = 'n'
and restart dovecot and try to login with pop again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 9th March 2012, 14:06
d-signet d-signet is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no luck, exactly the same error messages (rebooted the whole server too - just in case)

Code:
Mar 9 11:56:49 alpha postfix/master[2480]: daemon started -- version 2.7.1, configuration /etc/postfix
Mar 9 12:00:03 alpha dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Mar 9 12:00:03 alpha dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Mar 9 12:00:04 alpha postfix/smtpd[2559]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Mar 9 12:00:04 alpha postfix/smtpd[2559]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Mar 9 12:00:04 alpha postfix/smtpd[2559]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Mar 9 12:03:11 alpha dovecot: auth(default): userdb(web1_jim,99.99.99.99): user not found from any userdbs
Mar 9 12:03:11 alpha dovecot: pop3-login: Internal login failure (auth failed, 1 attempts): user=, method=PLAIN, rip=99.99.99.99, lip=192.168.1.30
Mar 9 12:03:28 alpha dovecot: pop3-login: Disconnected (auth failed, 1 attempts): user=, method=PLAIN, rip=99.99.99.99, lip=192.168.1.30
Mar 9 12:03:48 alpha dovecot: pop3-login: Disconnected (auth failed, 1 attempts): user=, method=PLAIN, rip=99.99.99.99, lip=192.168.1.30
Mar 9 12:03:49 alpha dovecot: auth(default): userdb(web1_jim,99.99.99.99): user not found from any userdbs
Mar 9 12:03:49 alpha dovecot: pop3-login: Internal login failure (auth failed, 1 attempts): user=, method=PLAIN, rip=99.99.99.99, lip=192.168.1.30
Mar 9 12:03:56 alpha dovecot: auth(default): userdb(web1_jim,99.99.99.99): user not found from any userdbs
Mar 9 12:03:56 alpha dovecot: pop3-login: Internal login failure (auth failed, 1 attempts): user=, method=PLAIN, rip=99.99.99.99, lip=192.168.1.30
Mar 9 12:05:01 alpha dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Mar 9 12:05:01 alpha dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Reply With Quote
  #13  
Old 9th March 2012, 14:11
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,041
Thanks: 841
Thanked 5,660 Times in 4,467 Posts
Default

I made a mistake in the sql query, pleasetry this one:

Code:
user_query = SELECT email as user, maildir as home, CONCAT('maildir:', maildir, '/Maildir') as mail, uid, gid, CONCAT('*:storage=', quota, 'B') AS quota_rule, CONCAT(maildir, '/.sieve') as sieve FROM mail_user WHERE login = '%u' AND disable%Ls = 'n'
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
d-signet (9th March 2012)
  #14  
Old 9th March 2012, 14:17
d-signet d-signet is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

you are a god amongst men...that worked, thanks
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation just stops, and dies. cosmicsafari Installation/Configuration 3 19th July 2011 11:24
[debian 5 + ispconfig 3] Unable to send mail tanakskool HOWTO-Related Questions 6 4th November 2009 19:20
The Perfect Setup - Debian Woody (3.0)... sending mail from my XP box? ExCIA HOWTO-Related Questions 17 27th June 2007 19:31
SNORT and BASE on a CLEAN "The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1)" edge Suggest HOWTO 5 10th September 2006 01:07
The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1) Praude HOWTO-Related Questions 6 5th March 2006 03:15


All times are GMT +2. The time now is 22:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.