Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th March 2012, 04:38
collimic collimic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 43
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face ISPConfig not working after upgrade from Ubuntu 8.10 to Ubuntu 10.04

Hello all.

I have been searching this forum for hours and have not found my solution.
I upgraded from Ubuntu 8.10 all the way up to 10.04. I check ISPConfig during every part of the upgrade and it seamed to work great until I got to 10.04.

Now I get
Code:
/etc/init.d/ispconfig_server start
Starting ISPConfig system...
Syntax error on line 205 of /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf:
Cannot load /root/ispconfig/httpd/libexec/libphp5.so into server: libmysqlclient.so.15: cannot open shared object file: No such file or directory
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started
/root/ispconfig/php/php: error while loading shared libraries: libmysqlclient.so.15: cannot open shared object file: No such file or directory
ISPConfig system is now up and running!
I read in the forums that I have to change the line from getline to pharseline and I did that and tried a reinstall if ISPConfig2.
When I try the reinstall I get:
Code:
Checking the syntax of the httpd.conf...
Syntax OK
The syntax is ok!

########## gcc ##########

OK

########## make ##########

OK

########## lex ##########

OK

########## g++ ##########

OK

########## INSTALLATION ##########

ln: creating symbolic link `/var/lib/mysql/mysql.sock': File exists
Preparing files. Please wait a moment...
tar: Removing leading `/' from member names
tar: Removing leading `/' from member names
Then nothing after that.

I have removed and reinstalled the the NetAddr and still the same problem.
My clients can get to their sites but cannot check email and cannot access the ISPConfig https://servername:81

Please help.
Thank you
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th March 2012, 18:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

I think you need to install libmysqlclient-dev. Then try to build ISPConfig again.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 6th March 2012, 00:09
collimic collimic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 43
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking

That seams to have fixed the problem.
Thank you very much....


BTW can you maybe post a link to where I can find instructions on how to migrate from ISPConfig 2 - 3?

Thank you again
Reply With Quote
  #4  
Old 7th March 2012, 17:27
collimic collimic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 43
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Well I thought it worked.
I rebooted the computer today and now I am back in the same shape I was in. ISPConfig2 will not load, I have no virtual domains yet again. So I try to reinstall ISPConfig2 and it fails at the same place lee code below:

Code:
Checking the syntax of the httpd.conf...
[Wed Mar 07 08:21:13 2012] [warn] NameVirtualHost 74.62.4.134:80 has no VirtualHosts
[Wed Mar 07 08:21:13 2012] [warn] NameVirtualHost 74.62.4.134:80 has no VirtualHosts
Syntax OK
The syntax is ok!

########## gcc ##########

OK

########## make ##########

OK

########## lex ##########

OK

########## g++ ##########

OK

########## INSTALLATION ##########

Preparing files. Please wait a moment...
tar: Removing leading `/' from member names
tar: Removing leading `/' from member names
Please help again if you can.
Reply With Quote
  #5  
Old 7th March 2012, 17:35
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,400
Thanks: 834
Thanked 5,493 Times in 4,324 Posts
Default

Please check with:

df -h

that none of the harddisk partitions is full.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 7th March 2012, 17:45
collimic collimic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 43
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

here is the report from df -h

Code:
/dev/sda1             260G   73G  174G  30% /
none                  2.0G  172K  2.0G   1% /dev
none                  2.0G     0  2.0G   0% /dev/shm
none                  2.0G  372K  2.0G   1% /var/run
none                  2.0G     0  2.0G   0% /var/lock
none                  2.0G     0  2.0G   0% /lib/init/rw
Reply With Quote
  #7  
Old 7th March 2012, 17:52
collimic collimic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 43
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face

ok I tried to get the server started again by /etc/init.d/ipsconfig_server start and it looks like it is working this way:
Code:
@server1:/# /etc/init.d/ispconfig_server start
Starting ISPConfig system...
Apache/1.3.41 mod_ssl/2.8.31 (Pass Phrase Dialog)
Some of your private key files are encrypted for security reasons.
In order to read them you have to provide us with the pass phrases.

Server www.cciinter.net:81 (RSA)
Enter pass phrase:

Ok: Pass Phrase Dialog successful.
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started
ISPConfig system is now up and running!
but I have never had to enter a pass phrase in the past.
what is the best way to fix this?
Reply With Quote
  #8  
Old 8th March 2012, 13:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Recreate the cert as follows: http://www.howtoforge.com/forums/sho...58&postcount=4

Make sure you don't specify a password.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
collimic (8th March 2012)
  #9  
Old 8th March 2012, 19:35
collimic collimic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 43
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Talking

All is working great now. Thank you
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to upgrade Roundcube 0.3 to 0.7 on Ubuntu 10.04 LTS cbj4074 Tips/Tricks/Mods 1 19th January 2012 19:50
ISPConfig Ubuntu Upgrade Path bswinnerton Installation/Configuration 3 10th November 2010 08:45
Hosting multiple websites and webmail dmwcool Installation/Configuration 8 30th March 2010 03:15
Chrooted environments with Ubuntu and IspConfig hrvbid Installation/Configuration 5 23rd December 2009 18:44
Ubuntu - After upgrade to 8.10 No Name resolution DantePasquale Installation/Configuration 8 14th December 2008 02:39


All times are GMT +2. The time now is 15:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.