Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st February 2012, 15:00
jurrien jurrien is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation [Upgrade]ISPConfig 3.0.2.1 --> 3.0.4.3

I have a strange problem:

After I updated ISPConfig from version 3.0.2.1 to 3.0.4.3 my e-mail users cannot login. Password failed. After I reset one password it works perfectly.

Is there something changed in the database how passwords are stored?

Can somebody point me a direction where to look?

Thanks in advance!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st February 2012, 15:15
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,775
Thanks: 840
Thanked 5,610 Times in 4,421 Posts
Default

Quote:
Is there something changed in the database how passwords are stored?
There has nothin been changed. ISPConfig uses the same password encryption (crypt-md5) right from the beginning.

Quote:
Can somebody point me a direction where to look?
Compare the record of the working user in the mail_user table with the record of a not working user. Chcek that the system is configured for the correct pop3/ imap daemon under system > Server config.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st February 2012, 15:39
jurrien jurrien is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

AHA! Solved!

There are two field in the dbispconfig database in the table mail_user: e-mail and login. The first one is filled with the e-mail address but the second one is empty. I put there also the e-mail address and everything is working fine!

Strange but solved!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to create database in ISPConfig, ISP Manager > Site > Options tab) onastvar Installation/Configuration 2 27th October 2009 05:54
Email problem --> <!--[endif]--> --> cat Installation/Configuration 1 27th November 2008 11:48
Management > Server > Settings prob!! cpthowdy Installation/Configuration 6 22nd April 2008 11:59
Traffic overview in ISP Manager > ISP Site > Statistics: Overall 0.00 tom Installation/Configuration 2 23rd April 2006 15:17
Management -> Server Settings -> DNS -> Default MX doesn't work :-( ddelbia General 6 14th January 2006 15:26


All times are GMT +2. The time now is 13:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.