Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th February 2012, 02:32
supanatral supanatral is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 38
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default Email Aliases aren't working: "User Unknown"

We deployed a brand new server today but to our surprise, we have encountered issues with email aliases not working. The mailboxes work however when someone sends an email to an alias, it gets a bounce back saying "user unknown"

When looking in the logs, I find this:
Quote:
Feb 10 19:10:30 NT-MAIL01 postfix/pipe[4445]: 562692214AD: to=<jhughes@domain.com>, relay=maildrop, delay=0.2, delays=0.1/0/0/0.09, dsn=5.1.1, status=bounced (user unknown. Command output: Invalid user specified. )
Why isn't this working?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th February 2012, 13:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Can you post your main.cf and master.cf?

Which tutorial (URL) did you use to set up the system?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 12th February 2012, 22:42
supanatral supanatral is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 38
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I have attached the two files.

The tutorial I used is the following:
http://www.howtoforge.com/perfect-se...64-ispconfig-3
Attached Files
File Type: txt main.txt (28.6 KB, 39 views)
File Type: txt master.txt (5.9 KB, 33 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 13th February 2012, 10:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,009
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
 
Default

I guess the problem is that you removed the content filtering part, so that aliases are not resolved anyore on your server.

Either you enable content filter again by removing the # in fron of the line:

#content_filter = amavis:[127.0.0.1]:10024

or you disable this line as well:

receive_override_options = no_address_mappings
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
n1netyn1ne (28th September 2013)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email Aliasing not working - ISPConfig 3.0.1.6 tony_simcock General 25 13th June 2012 01:43
Working installation not receiving email after fat finger higene Installation/Configuration 2 26th March 2011 19:02
email seem to have stop working chrno Installation/Configuration 10 21st May 2006 13:27
Email seemingly not working... Duplex Installation/Configuration 11 19th April 2006 15:48
ISP-Ubuntu breezy ispconfig dns email e-mail working finally yellowjelly HOWTO-Related Questions 0 19th November 2005 21:30


All times are GMT +2. The time now is 14:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.