Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th January 2012, 18:11
WouterDS WouterDS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix Dovecot listen to mail.domain & smtp.domain

Not going to open another topic for this, but I've got a new problem.
The server always says my password is wrong (but I DO enter it CORRECT).
Someone who knows how to fix it?
Recorded a movie from how I create step by step a new email and try it in a webmail client. You can download the movie here (+-16MB, extracted +-26MB): http://cl.ly/2o232j081V2v11422530

Quote:
Originally Posted by Original topic
Hello,

I have followed and installed this tutorial perfectly and everything works as it should work.

But how do I make the mail server listen to the subdomains mail.domain.com and smtp.domain.com? So I can connect to it from my mail clients on my laptop etc..
I do receive the emails on the server.

I'm running Ubuntu 10.04 Lucid LTS 32bit

PS: The tutorial is based on a HowToForge tut !

Thanks in advance,
WouterDS

Last edited by WouterDS; 1st February 2012 at 02:32.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 31st January 2012, 11:35
WouterDS WouterDS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oops. I now realized that I haven't set the DNS yet.

I have now set my DNS like this (is this correct?).


But still no luck.

This is what I expected to see (tried it on the localhost)


This is what I get to see (remote, from home)


Thanks

Last edited by WouterDS; 31st January 2012 at 13:45.
Reply With Quote
  #3  
Old 31st January 2012, 14:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Please make sure that all services are running, e.g. Postfix and Dovecot, that they are listening on all interfaces, and that no firewall is blocking their ports.

Check the outputs of
Code:
netstat -tap
and
Code:
iptables -L
.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 31st January 2012, 15:40
WouterDS WouterDS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,

First of all, thank you for trying to help me. It's like you're the only one who wants to help me atm (posted this issue on 3 other forums and nobody responds).

So I tried your commands, and at the first one I can see tha smtp, imaps, imap, pop3 and pop3s are running.

Output for netstat -tap: http://pastebin.com/p21NakHg
Output for iptables -L: http://pastebin.com/4YNQ0ccZ

PS: I couldn't paste it here on the forum, got the error that the message was too short but I guess it was too long.

And again, thanks for helping me. I hope we'll fix it soon.

Best Regards,
WouterDS

Last edited by WouterDS; 31st January 2012 at 15:43.
Reply With Quote
  #5  
Old 31st January 2012, 22:37
WouterDS WouterDS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by original
OMG.
I have found it.

Every ISP in my country has to block port 25 by law.
Sorry for this useless post.

Regards,
WouterDS
Not going to open another topic for this, but I've got a new problem.
The server always says my password is wrong (but I DO enter it CORRECT).
Someone who knows how to fix it?
Recorded a movie from how I create step by step a new email and try it in a webmail client. You can download the movie here (+-16MB, extracted +-26MB): http://cl.ly/2o232j081V2v11422530

Last edited by WouterDS; 1st February 2012 at 02:32.
Reply With Quote
  #6  
Old 1st February 2012, 17:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 15865/imap-login
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 17502/dovecot
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN 13509/mysqld
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 17502/dovecot
tcp 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 15865/imap-login
It's strange that for POP3 and POP3S, it says "dovecot", while for your IMAP daemon, it says "imap-login". On my Debian Testing server it says "dovecot" for all four, so I guess you have some other daemon that Dovecot running for IMAP. Please stop it and restart Dovecot.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
dovecot, lts, lucid, postfix, ubuntu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
URGENT PLEASE: 3rd Time Installing and Still Have SMTP Issues with PostFix norby Server Operation 9 24th June 2011 14:58
Postfix SMTP Auth to Dovecot Not Working -- HELP! Scratchpad Server Operation 6 12th April 2011 14:29
Something blocking port 53 stigge2000 Installation/Configuration 4 5th April 2011 15:46
dovecot: lda: Fatal: Unknown user dpicella Installation/Configuration 1 22nd August 2010 03:59
Postfix can't received email from exterior astra2000 Server Operation 5 18th October 2009 00:26


All times are GMT +2. The time now is 10:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.