Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th July 2006, 23:48
Pasco Pasco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Switzerland
Posts: 96
Thanks: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Primary & secondary DNS-Server Problems: permission denied

Hi 2gether

I tried to set up my DNS primary and slave server for my domain pasco.ch. So far it looked good. It has already functioned, more or less. But there still seems to be a big problem with my slave DNS server.

If I check var/log/messages from my secondary DNS Server there are following error messages:

Jul 17 22:26:15 tom named[31488]: transfer of 'pasco.ch/IN' from 217.162.76.43#53: connected using 192.168.100.2#56190
Jul 17 22:26:16 tom named[31488]: dumping master file: tmp-TKR1FpouaN: open: permission denied
Jul 17 22:26:16 tom named[31488]: transfer of 'pasco.ch/IN' from 217.162.76.43#53: failed while receiving responses: permission denied
Jul 17 22:26:16 tom named[31488]: transfer of 'pasco.ch/IN' from 217.162.76.43#53: end of transfer


What do I wrong? If I check my nameservers with dnsreport.com I get following (main) errors:

All nameservers report identical NS records WARNING: At least one of your nameservers did not return your NS records (it reported 0 answers). This could be because of a referral, if you have a lame nameserver (which would need to be fixed).

84.75.88.120 returns 0 answers (may be a referral)


and

FAIL Lame nameservers ERROR: You have one or more lame nameservers. These are nameservers that do NOT answer authoritatively for your domain. This is bad; for example, these nameservers may never get updated. The following nameservers are lame:
84.75.88.120


I guess, these two errors are the result of the above mentioned permission denied message? What do I wrong?

Thanks for your advice.
P@sco
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th July 2006, 02:09
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,044
Thanks: 269
Thanked 154 Times in 133 Posts
Default

Did you open port 53 TCP and UDP for the DNS?
Reply With Quote
  #3  
Old 18th July 2006, 08:18
Pasco Pasco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Switzerland
Posts: 96
Thanks: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default yes

Yes I did. In fact, the primary DNS Server seems to be able to communicate with the secondary DNS Server and in reverse too.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th July 2006, 09:21
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

[quote]
Jul 17 22:26:16 tom named[31488]: dumping master file: tmp-TKR1FpouaN: open: permission denied
[/qoute]

What are the current permissions of /tmp? Who is the owner / groop?

Should root:root and 777 (g+rwx,u+rwx,o+rwx)

if not, correct and try again...
Reply With Quote
  #5  
Old 18th July 2006, 10:00
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,158
Thanks: 4
Thanked 58 Times in 54 Posts
Default

If you are using bind, did you set allow-transfer correctly?
Reply With Quote
  #6  
Old 18th July 2006, 14:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Which distribution do you use on your secondary DNS?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 18th July 2006, 22:09
Pasco Pasco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Switzerland
Posts: 96
Thanks: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

@ Ben: Permissions are set correct (1777) and also owner:group

@ sjau: No, I haven't set allow-transfer, but I thought this is done by ISP-DNS-Manager automaticly...

@ falko: I'm using ISPConfig Vers. 2.1.2 on the secondary dns server..ups, quite old. That's why I'm updating now the system to 2.2.5 :-).

Was there any DNS Secondary Server issue on 2.1.2? :-)

Thx, p@sco
Reply With Quote
  #8  
Old 18th July 2006, 22:44
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,158
Thanks: 4
Thanked 58 Times in 54 Posts
Default

@ Pasco

I'm not familiar with the ISP-DNS-Manager... if it makes config files for Bind then have a look at them and check whether the allow-transfer is set properly...
Reply With Quote
  #9  
Old 19th July 2006, 13:30
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Pasco
@ falko: I'm using ISPConfig Vers. 2.1.2 on the secondary dns server..ups, quite old. That's why I'm updating now the system to 2.2.5 :-).
I don't mean your ISPConfig version, I need to know which Linux distribution you use - Fedora, Debian, SuSE, etc.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 20th July 2006, 09:42
Pasco Pasco is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Switzerland
Posts: 96
Thanks: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

@ Falko: Oh, I've overread that...you've meant my distro. On the primary DNS Server I use Fedora Core 4 and on the secondary DNS Server Fedora Core 5.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 13:19
553 "Permission denied on server" ProFTPD 553 Permission denied on server slow_boy Server Operation 15 9th June 2006 13:36
Empty Recycle Bin jon335 General 40 6th May 2006 12:56
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 19:26
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 03:30


All times are GMT +2. The time now is 18:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.