#1  
Old 8th January 2012, 03:27
jhonatandiazp jhonatandiazp is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default CentOS 6.2 clamd problem

Hello everyone,
I am trying to follow The perfect Server Centos 6.1. I am doing the setup in Centos 6.2. When I try to run the command;

chkconfig --levels 235 clamd on
I get: error reading information on service clamd. No such file or directory.

When I try to install it: yum install clamd, I get that the package is all ready installed. I do not know how to resolve this issue.

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th January 2012, 13:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

According to http://www.howtoforge.com/perfect-se...ispconfig-3-p5 , the correct commands are

Code:
sa-update
chkconfig --levels 235 amavisd on
chkconfig --del clamd
chkconfig --levels 235 clamd.amavisd on
/usr/bin/freshclam
/etc/init.d/amavisd start
/etc/init.d/clamd.amavisd start
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 9th January 2012, 00:01
jhonatandiazp jhonatandiazp is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default CentOS 6.2 clamd problem

My mistake. I followed these instruction and I am getting a different error now installing suphp.

After I get the file, in the step make I get:

MAKE[3] Nothing to be done for 'all'.

If I continue with make install, I get

Nothing to be done for 'install-data-am'

I am new on Linux, sorry for my question

Thanks For the Help
Reply With Quote
  #4  
Old 9th January 2012, 13:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Try this:
Code:
cd /tmp
rm -f suphp-0.7.1.tar.gz
rm -fr suphp-0.7.1/
wget http://suphp.org/download/suphp-0.7.1.tar.gz
tar xvfz suphp-0.7.1.tar.gz
cd suphp-0.7.1/
./configure --prefix=/usr --sysconfdir=/etc --with-apr=/usr/bin/apr-1-config --with-apxs=/usr/sbin/apxs --with-apache-user=apache --with-setid-mode=owner --with-php=/usr/bin/php-cgi --with-logfile=/var/log/httpd/suphp_log --enable-SUPHP_USE_USERGROUP=yes
make
make install
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 9th January 2012, 14:28
jhonatandiazp jhonatandiazp is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy CentOS 6.2 clamd problem

Thank You Falko, I resolved the issue.


I am still not be able to make the server works. After installed squirrelmail and do all configuration, where I try to access:

https://server-ip/webmail, I am getting:

ERROR: Config file ' . '"config/config.php" not found. You need to ' . 'configure SquirrelMail before you can use it.

'; exit; } // If we are, go ahead to the login page. header('Location: src/login.php'); ?>

Thanks Again
Reply With Quote
  #6  
Old 10th January 2012, 17:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
updatedb
locate config.php
What's the output of
Code:
getenforce
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Package update problem liblzo.so.1 ISPConfig 3 what to use Centos, Debian, Ubuntu? usul Installation/Configuration 1 16th March 2010 08:49
Perfect server Centos 4 (32bit) (my version is centos 4.8) mail problem j.smith19810808 HOWTO-Related Questions 5 13th March 2010 13:37
BIG Problem Postfix issue admins Installation/Configuration 11 13th November 2009 10:05
Postfix problem on CentOS 5.3 mmk Installation/Configuration 5 27th August 2009 15:15
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20


All times are GMT +2. The time now is 14:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.