Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd May 2012, 00:18
Zander1983 Zander1983 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default cant log in to squirrelmail

Hi
I have installed squirrelmail and isp config 3. I have added an email mailbox to my domain. the squirrelmail config test works fine and gives me the message "Congratulations, your SquirrelMail setup looks fine to me!".

But when I try to login with the email account i've created through isp config 3, i get a message saying "Unknown user or password incorrect". I've spent hours trying all sorts of usernames and passwords. Any ideas what i can do??
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd May 2012, 04:26
prometheus_seven prometheus_seven is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Similar problem

squirrelmail works fine before I installed ISPconfig3. I could log in, send and receive emails. After installing IPSconfig3 I get error unkown username and password.

Can anyone please help?
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd May 2012, 14:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 25th May 2012, 22:38
prometheus_seven prometheus_seven is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Dear Falko

This is what my log looks like:

root@titanus:/tmp/ispconfig3_install/install# tail -f /var/log/mail.log
May 25 15:32:18 titanus amavis[20681]: Using primary internal av scanner code for ClamAV-clamd
May 25 15:32:18 titanus amavis[20681]: Found secondary av scanner ClamAV-clamscan at /usr/bin/clamscan
May 25 15:32:18 titanus amavis[20681]: Creating db in /var/lib/amavis/db/; BerkeleyDB 0.48, libdb 5.1
May 25 15:32:26 titanus authdaemond: stopping authdaemond children
May 25 15:32:26 titanus authdaemond: modules="authmysql", daemons=5
May 25 15:32:26 titanus authdaemond: Installing libauthmysql
May 25 15:32:26 titanus authdaemond: Installation complete: authmysql
May 25 15:32:48 titanus imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 15:32:48 titanus imapd: LOGIN FAILED, user=djems, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 15:32:53 titanus imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=43, sent=332
May 25 15:33:24 titanus imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 15:33:24 titanus imapd: LOGIN FAILED, user=djems, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 15:33:29 titanus imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=43, sent=332
May 25 15:33:55 titanus imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 15:33:55 titanus imapd: LOGIN FAILED, user=djems, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 15:34:00 titanus imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=43, sent=332
Reply With Quote
  #5  
Old 25th May 2012, 23:14
prometheus_seven prometheus_seven is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default More logs

root@titanus:/etc/postfix# tail -f /var/log/mail.log
May 25 16:05:02 titanus postfix/smtpd[30921]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 25 16:05:02 titanus postfix/smtpd[30921]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 25 16:05:02 titanus postfix/smtpd[30921]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 25 16:10:02 titanus pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 16:10:02 titanus pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 16:10:02 titanus imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 16:10:02 titanus imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
May 25 16:10:02 titanus postfix/smtpd[18892]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 25 16:10:02 titanus postfix/smtpd[18892]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 25 16:10:02 titanus postfix/smtpd[18892]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
May 25 16:11:21 titanus imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 16:11:21 titanus imapd: LOGIN FAILED, user=djems, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 25 16:11:26 titanus imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=44, sent=332
Reply With Quote
  #6  
Old 26th May 2012, 00:02
prometheus_seven prometheus_seven is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Please Help. I'm really lost

root@titanus:/etc/postfix# tail -f /var/log/mail.err
May 25 15:08:19 titanus imapd: djems: No such file or directory
May 25 15:12:27 titanus imapd: djems: No such file or directory
May 25 15:12:33 titanus imapd: djems: No such file or directory
May 25 15:14:05 titanus imapd: djems: No such file or directory
May 25 15:15:22 titanus imapd: djems: No such file or directory
May 25 15:16:19 titanus imapd: djems: No such file or directory
May 25 15:17:39 titanus imapd: djems: No such file or directory
May 25 15:19:13 titanus imapd: djems: No such file or directory
May 25 15:21:36 titanus imapd: djems: No such file or directory
Reply With Quote
  #7  
Old 29th May 2012, 12:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Can you send an email to an account that is giving you problems and then post an excerpt from the mail log? There doesn't seem to be anything relavant in the above logs you posted.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMTP error Dovecot postfix aberrio Server Operation 26 3rd February 2011 14:25
MyDNS Segfaults crypted General 19 22nd July 2010 22:49
FTP Problems wabz Installation/Configuration 6 11th January 2010 18:51
Unable to receve email aberrio Server Operation 16 8th July 2009 10:26
slow download through webserver problem snewp Technical 14 9th May 2008 05:25


All times are GMT +2. The time now is 19:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.