Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 3rd January 2012, 19:44
cbj4074 cbj4074 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 392
Thanks: 29
Thanked 58 Times in 50 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tbctr View Post
1. squirrelmail compose mail, write and send mail after 404 Not Found page but mail send no problem.
Okay, I see your point here: your server is able to send mail without issue via SquirrelMail.

Unfortunately, I don't know enough about SquirrelMail to know what method, exactly, it uses to do so. It would seem that it uses a method that differs from standard SMTP, as evidenced by the fact that sending mail via SquirrelMail functions as expected. Maybe SquirrelMail uses some PHP method to send mail that bypasses Postfix altogether, hence no problems.

I don't know why you are receiving a 404 during that process, but that issue seems to be unrelated.

Quote:
Originally Posted by tbctr View Post
2. Microsoft Outlook smtp error. Mail receive no problem. Send mail not connected smtp.
You didn't answer my question. Have you tried sending mail to recipients at domains other than live.com?

The reason I ask is that all of the failures in your log (at least within the sample that you provided) are @live.com, using the mail delivery server mx1.hotmail.com. It is possible that live.com / hotmail.com is blocking these connections from your server.

Also, based on this post of yours ( http://www.howtoforge.com/forums/sho...63&postcount=2 ), as Till said, either:

a.) the ports in question are closed on your server, or
b.) the services are not running on the ports that you think they are, or
c.) connections to the ports are being blocked by a firewall.

I realize that you are convinced that this is not the case, but logic dictates as much.

What happens when you issue the following command from your server's terminal:

Code:
traceroute mx1.hotmail.com
?

Last edited by cbj4074; 3rd January 2012 at 19:46.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 3rd January 2012, 20:09
tbctr tbctr is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
root@sunucu:~# traceroute mx1.hotmail.com
traceroute to mx1.hotmail.com (65.54.188.72), 30 hops max, 60 byte packets
 1  192.168.2.1 (192.168.2.1)  0.541 ms  1.183 ms  1.400 ms
 2  dsl88-249-3073.ttnet.net.tr (88.249.12.1)  8.763 ms  10.367 ms  11.843 ms
 3  81.212.78.137 (81.212.78.137)  15.065 ms  15.261 ms  17.452 ms
 4  81.212.204.150 (81.212.204.150)  18.718 ms  20.899 ms  22.349 ms
 5  static.turktelekom.com.tr (212.156.103.66)  114.032 ms  114.136 ms  115.438                                               ms
 6  static.turktelekom.com.tr (212.156.103.46)  116.917 ms  94.889 ms  95.019 ms
 7  ge-2-3-0-0.lts-64cb-1b.ntwk.msn.net (207.46.42.118)  99.753 ms ge-3-0-0-0.lt                                              s-64cb-1a.ntwk.msn.net (207.46.42.171)  101.491 ms ge-2-3-0-0.lts-64cb-1b.ntwk.m                                              sn.net (207.46.42.118)  102.906 ms
 8  ge-3-0-0-0.nyc-64cb-1a.ntwk.msn.net (207.46.43.44)  176.102 ms  177.739 ms                                                178.200 ms
 9  xe-6-0-3-0.bay-16c-1a.ntwk.msn.net (207.46.40.10)  246.728 ms ge-7-0-0-0.nyc                                              -64cb-1a.ntwk.msn.net (207.46.47.20)  177.925 ms  180.404 ms
10  * xe-1-0-0-0.sn1-96cb-1a.ntwk.msn.net (207.46.43.80)  199.589 ms *
11  xe-7-0-1-0.bay-16c-1b.ntwk.msn.net (207.46.43.116)  257.163 ms  257.249 ms *
12  * * *
13  * * *
14  * * *
15  * * *
16  * * *
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * * *
23  * * *
24  * * *
25  * * *
26  * * *
27  * * *
28  * * *
29  * * *
30  * * *
root@sunucu:~#
25 port now open I wrote above.
mxtoolbox port scan result:
Code:
 	21	ftp	Success	206 ms
 	22	ssh	Success	203 ms
 	25	smtp	Success	204 ms
 	53	dns	Success	205 ms
 	80	http	Success	207 ms
 	110	pop3	Success	208 ms
 	143	imap	Success	210 ms
 	3306	my sql	Success	208 ms
 	8080	webcache	Success	209 ms
Reply With Quote
  #23  
Old 3rd January 2012, 20:55
cbj4074 cbj4074 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 392
Thanks: 29
Thanked 58 Times in 50 Posts
Default

Please answer this question:

Quote:
Have you tried sending mail to recipients at domains other than live.com?
Also, what is the result of the following command:

Code:
telnet mx1.hotmail.com 25
I get:

Code:
root@localhost:~# telnet mx1.hotmail.com 25
Trying 65.54.188.126...
Connected to mx1.hotmail.com.
Escape character is '^]'.
220 BAY0-MC4-F37.Bay0.hotmail.com Sending unsolicited commercial or bulk e-mail to Microsoft's computer network is prohibited. Other restrictions are found at http://privacy.microsoft.com/en-us/anti-spam.mspx. Tue, 3 Jan 2012 11:49:50 -0800
Connection closed by foreign host.
Is the result the same for you?
Reply With Quote
  #24  
Old 3rd January 2012, 21:31
tbctr tbctr is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
root@sunucu:~# telnet mx1.hotmail.com 25
Trying 65.55.37.104...
Connected to mx1.hotmail.com.
Escape character is '^]'.
220 COL0-MC3-F5.Col0.hotmail.com Sending unsolicited commercial or bulk e-mail to Microsoft's computer network is prohibited. Other restrictions are found at http://privacy.microsoft.com/en-us/anti-spam.mspx. Tue, 3 Jan 2012 12:21:35 -0800
on**@**pc.com send mail outlook and error :
SMTP, Port: 25, Yuva Hatası: 10060, Hata numarası: 0x800CCC0E
Reply With Quote
  #25  
Old 3rd January 2012, 21:57
cbj4074 cbj4074 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 392
Thanks: 29
Thanked 58 Times in 50 Posts
Default

This result seems to indicate that Hotmail / live.com is not blocking connections from your server. That is good.

I am sure you have searched for the error message that you posted, "SMTP, Port: 25, Yuva Hatası: 10060, Hata numarası: 0x800CCC0E", which almost certainly indicates that your ISP is tampering with traffic on port 25.

Edit /etc/postfix/main.cf and ensure that the TLS-related parameters looks similar to this:

Code:
# TLS parameters
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/smtpd.cert
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/smtpd.key
# This directive is deprecated in favor of the below.
#smtpd_use_tls = yes
smtpd_tls_security_level = may
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtpd_scache
smtp_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtp_scache
smtpd_tls_loglevel = 0
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
Next, edit /etc/postfix/master.cf and ensure that the services section of the file has the same lines as below un-commented; this enables email users to send and receive email over SSL:

Code:
# ==========================================================================
# service type  private unpriv  chroot  wakeup  maxproc command + args
#               (yes)   (yes)   (yes)   (never) (100)
# ==========================================================================
smtp      inet  n       -       -       -       -       smtpd
submission inet n       -       -       -       -       smtpd
#  -o smtpd_tls_security_level=encrypt
  -o smtpd_sasl_auth_enable=yes
  -o smtpd_client_restrictions=permit_sasl_authenticated,reject
  -o milter_macro_daemon_name=ORIGINATING
smtps     inet  n       -       -       -       -       smtpd
  -o smtpd_tls_wrappermode=yes
  -o smtpd_sasl_auth_enable=yes
Don't forget to restart Postfix:

Code:
service postfix restart
Clients who wish to use STARTTLS should use the standard ports for POP3 (110), IMAP (143), and SMTP (25). Clients who wish to use SSL/TLS should use port 995 for POP3, port 993 for IMAP, and port 465 for SMTP.

Please try sending mail over port 465, with SSL enabled in your mail client, after making the above changes.

Last edited by cbj4074; 3rd January 2012 at 21:59. Reason: Forgot restarting Postfix step.
Reply With Quote
  #26  
Old 4th January 2012, 08:51
tbctr tbctr is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no change . smtp error
Reply With Quote
  #27  
Old 4th January 2012, 16:33
cbj4074 cbj4074 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 392
Thanks: 29
Thanked 58 Times in 50 Posts
Default

I think this info, from your very first post, says it all:

Code:
Dec 29 21:00:01 sunucu postfix/smtpd[11642]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 29 21:00:01 sunucu postfix/smtpd[11642]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 29 21:00:01 sunucu postfix/smtpd[11642]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 29 21:00:20 sunucu postfix/qmgr[2395]: 433CEC2523: from=, size=1194, nrcpt=1 (queue active)
Dec 29 21:00:50 sunucu postfix/smtp[11665]: connect to mx2.hotmail.com[65.55.92.136]:25: Connection timed out
Dec 29 21:01:20 sunucu postfix/smtp[11665]: connect to mx4.hotmail.com[65.55.92.168]:25: Connection timed out
Dec 29 21:01:50 sunucu postfix/smtp[11665]: connect to mx3.hotmail.com[65.55.92.136]:25: Connection timed out
Dec 29 21:02:20 sunucu postfix/smtp[11665]: connect to mx4.hotmail.com[65.55.92.184]:25: Connection timed out
Dec 29 21:02:50 sunucu postfix/smtp[11665]: connect to mx4.hotmail.com[65.55.37.104]:25: Connection timed out
Dec 29 21:02:50 sunucu postfix/smtp[11665]: 433CEC2523: to=, relay=none, delay=15089, delays=14939/0.02/150/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to mx4.hotmail.com[65.55.37.104]:25: Connection timed out)
Any networking experts who can weigh-in here? How could the OP be getting these messages but at the same time be able to telnet to the host in question on port 25?

Code:
root@sunucu:~# telnet mx1.hotmail.com 25
Trying 65.55.37.104...
Connected to mx1.hotmail.com.
Escape character is '^]'.
220 COL0-MC3-F5.Col0.hotmail.com Sending unsolicited commercial or bulk e-mail to Microsoft's computer network is prohibited. Other restrictions are found at http://privacy.microsoft.com/en-us/anti-spam.mspx. Tue, 3 Jan 2012 12:21:35 -0800
?
Reply With Quote
  #28  
Old 4th January 2012, 16:56
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cbj4074 View Post
Any networking experts who can weigh-in here? How could the OP be getting these messages but at the same time be able to telnet to the host in question on port 25?
Looks like a blacklist issue. Please check at http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #29  
Old 4th January 2012, 17:17
tbctr tbctr is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

cbj4074
my first post during 25 port closed. Then talked my isp and open port 25.
Reply With Quote
  #30  
Old 4th January 2012, 17:22
cbj4074 cbj4074 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 392
Thanks: 29
Thanked 58 Times in 50 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by tbctr View Post
Thank you very much till and falko.
falko server ip no blacklisted.
Problem solved. Problem my isp. isp said no problem port, then I phoned a few times. They solved the problem. Now I have two small problem:
1. squirrelmail compose mail, write and send mail after 404 Not Found page but mail send no problem.
2. Microsoft Outlook smtp error. Mail receive no problem. Send mail not connected smtp.
Thanks for your insights, Falko. I realize that you already made this suggestion once in this thread, and it's time for the OP to post his hostname or IP address if he expects further responses, as we have no means by which to confirm his assertion that his IP is not blacklisted absent that information.

Just to confirm, the blacklist check is made after the connection to the recipient's mail server is established, which would explain why he can telnet to the Hotmail MX server but cannot send mail to it. Correct?

Last edited by cbj4074; 4th January 2012 at 17:24. Reason: Typo.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPconfig 3.0.3.2 postfix not relaying outgoing attachments mychoice2009 Installation/Configuration 3 13th April 2011 17:42
ISPconfig 3 some users cannot send email to outside Rockblade Installation/Configuration 7 29th April 2010 01:40
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
Problem with dcc-client installation (Postfix) swap-as Installation/Configuration 9 18th September 2008 20:47
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27


All times are GMT +2. The time now is 01:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.