#1  
Old 28th December 2011, 18:53
madsage madsage is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 25
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default email issues

Okay, i have run into an issue.

First, I would like to use fetchmail to import some emails for a domain from another smtp server.

I add everything servername to import from, pop user (in this case), password etc.. (also i have tried imap with same result)

my ispconfig/cron.log is full of this;

postoffice2.blah.com_adelaney@blah.com.conf: error resolving name ([Errno -2] Name or service not known)

It seems somewhere. possibly a script is butchering the syntax, by adding an underline to the domainname of the old email server, and adds a .conf to the domainname of the ispconfig emailserver where the fetchmail is to import to.

please help.


madsage


oh, and i'm running 3.0.4.1 on Debian-6 x64 multiserver

Last edited by madsage; 29th December 2011 at 17:31.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th December 2011, 22:44
madsage madsage is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 25
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

I was able to fix my issue of squirrelmail, attachment Error by performing the following;



1) create directory /usr/share/squirrelmail/attach
2) chmod 733 -R /usr/share/squirrelmail/attach
2) squirrelmail-configure
3) choose 4(General Options) and press Enter
4) choose 2(Attachment Directory) and paste /usr/share/squirrelmail/attach

Not sure why it matters, I could not get it to work in the /var/spool dir


Now i just have the fetchmail issue, attaches .conf to the end of the domain.

postoffice2.blah.com_adelaney@blah.com.conf: error resolving name ([Errno -2] Name or service not known)

Thanks in advance,

madsage

Last edited by madsage; 29th December 2011 at 17:33.
Reply With Quote
  #3  
Old 29th December 2011, 19:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,717
Thanks: 840
Thanked 5,592 Times in 4,404 Posts
Default

Check the config file in the /etc/getmail directory.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 29th December 2011, 20:04
madsage madsage is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 25
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

okay, I traced some of the problems.

It seems becuase the old user@domain is the same the ispconfig MTA believes the email is looping.

As discussed in this thread;

http://www.howtoforge.com/forums/new...ote=1&p=267239

It bounces the mail as a loop.
Logs are as followed;

2011-12-29 10:10:13 msg 180/227 (3605 bytes) msgid 1323726046.13471.postoffice2,S=3605 from <bigxxxx@bigxxxxart.com> delivered to MDA_external command sendmail ()


Dec 29 10:10:57 mail1-isp postfix/pipe[5129]: 9F8831B254C: to=<adelaney@readyxxxics.com>, relay=dovecot, delay=0.02, delays=0.02/0/0/0.01, dsn=5.4.6, status=bounced (mail forwarding loop for adelaney@readyxxxics.com)
Dec 29 10:10:57 mail1-isp postfix/cleanup[6044]: A58771B2554: message-id=<20111229171057.A58771B2554@mail1-isp.xxxx.com>
Dec 29 10:10:57 mail1-isp postfix/qmgr[2199]: A58771B2554: from=<>, size=8108, nrcpt=1 (queue active)
Dec 29 10:10:57 mail1-isp postfix/bounce[5859]: 9F8831B254C: sender non-delivery notification: A58771B2554
Dec 29 10:10:57 mail1-isp postfix/qmgr[2199]: 9F8831B254C: removed


madsage


its there possibly a work around for this? something i can do to fake the MTA or turn off the mail looping temporary?

Last edited by madsage; 29th December 2011 at 20:23.
Reply With Quote
  #5  
Old 30th December 2011, 02:11
madsage madsage is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 25
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

fetchmail ispconf option uses getmail. a little misleading but okay,

after googling and consulting with some postfix people, it appears what maybe happening, is that getmail adds to the email header delivered, and dovecot is actually bouncing the email as looped?

does this sound plausible? Is there a work around for this issue?
Anybody?

I really would like to use this fetchmail/getmail function.

I have found, if the usernames are different it does work.
I guess that may ruleout the whole mail delivered header thing?

I'm confused, and just need some insight.

Dec 29 15:50:41 mail1-isp postfix/pipe[27238]: 21E8A1B231B: to=<adelaney@xxxxics.com>, relay=dovecot, delay=0.21, delays=0.19/0/0/0.02, dsn=5.4.6, status=bounced (mail forwarding loop for adelaney@xxxxics.com)


Till or Falko?
anybody? =]

madsage

postfix+dovecot+getmail
3.0.4.1 Debian6 x64 multiserver
Reply With Quote
  #6  
Old 30th December 2011, 11:07
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,717
Thanks: 840
Thanked 5,592 Times in 4,404 Posts
Default

Hace you created the email domain xxxxics.com in ispconfig and added the email address adelaney@xxxxics.com as mailbox in ispconfig?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 30th December 2011, 17:55
madsage madsage is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 25
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

I have, domain is added, email and the user account created. It is live and working in production. It can send and receive fine.
I am selecting the account in the panel fetchmail dropdown as the account where the imported email is to import to.

All is good until postfix/pipe sends it to dovecot. At which point (i believe) it sees the email as looping. being the username and domain match the same account.


Dec 29 15:50:41 mail1-isp postfix/pipe[27238]: 21E8A1B231B: to=<adelaney@rexxxxxics.com>, relay=dovecot, delay=0.21, delays=0.19/0/0/0.02, dsn=5.4.6, status=bounced (mail forwarding loop for adelaney@rexxxxxics.com)


(the xxxx's in the domain are to mask our clients domain name
they are the same domain in the logfile.)



madsage
Reply With Quote
  #8  
Old 30th December 2011, 19:38
madsage madsage is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 25
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Default

Okay, I added a new domain. New DNS records for the new domain. A new user, and successfully was able to import email from an external source without issue via the panel fetchmail/getmail function.

So something is wrong with adelaney@rexxxics.com account.
One thing i did do differnt with this account.

I did not add the DNS to the ispconfig panel until later, I added the domain and email accounts and pointed the MX record from an external source. Mail did route properly and everything working. then when the website moved over. I added the zone records to the panel and pointedt he registrar to the named on the ispconfig panel.

I wouldnt suspect this would cause any problems. But it is the only thing i have done differently.

is there somethign i should check that may have not added because of the order of the setup of this domain?

Everything else appears to be functioning properly.


madsage
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email issues carpman Installation/Configuration 1 21st December 2011 13:14
Email issues with The Perfect Server - Fedora 12 x86_64 [ISPConfig 3] t-sniper HOWTO-Related Questions 4 19th May 2010 13:44
hotmail rejects outgoing email nzimas Server Operation 3 1st May 2009 04:39
Email Issues neilsaab Installation/Configuration 4 9th April 2009 19:00
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 20:43


All times are GMT +2. The time now is 00:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.