#1  
Old 26th December 2011, 11:38
juergen71 juergen71 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Salzburg/Austria
Posts: 7
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems with PHPmyadmin

i have installed my first server with ubuntu 10.04 and the perfect server guide from howtoforge with ispconfig 3.0.4.1
then installed the second server from the german howto:
http://www.howtoforge.de/anleitung/e...ebian-squeeze/

because the second server runs only the secondary dns WITHOUT the gui from ispconfig. the dns thing works fine (because till help me :-).

BUT i have a problem with phpmyadmin on server 2.

i compare the php configs of the 2 servers with phpinfo() and every line is exact the same on both servers, only some lines with hostnames etc ...but the mysql section or the ini files loaded are 100% identical.

also check the extension_dir in the phpinfo, it is this:
/usr/lib/php5/20090626
and there is also the mysql.so located

i do a new installation with
Code:
apt-get remove --purge php5-mysql phpmyadmin

apt-get install php5-mysql phpmyadmin
but this also have no effect.

in the apache access log is this error:
Code:
[26/Dec/2011:10:55:43 +0100] "GET /phpmyadmin/error.php?lang=de&dir=ltr&type=Fehler&error=Die+Erweiterung+%5Ba%40http%3A%2F%2Fphp.net%2Fmysql%40Documentation%5D%5Bem%5Dmysql%5B%2Fem%5D%5B%2Fa%5D+kann+nicht+geladen+werden.+Bitte+%C3%BCberpr%C3%BCfen+Sie+Ihre+PHP-Konfiguration.+-+%5Ba%40.%2FDocumentation.html%23faqmysql%40documentation%5DDokumentation%5B%2Fa%5D HTTP/1.1" 200 923 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1"
i search since some hours for this error, but also google can't help me.

is it possible that from the second servers with ispconfig3 installation without gui there is a configuration that disable phpmyadmin?

thanks for your help!

regards
juergen

here is the section from phpinfo for mysql:
Code:
302 mysql

303 MySQL Support enabled

304 Active Persistent Links 0

305 Active Links 0

306 Client API version 5.1.41

307 MYSQL_MODULE_TYPE external

308 MYSQL_SOCKET /var/run/mysqld/mysqld.sock

309 MYSQL_INCLUDE -I/usr/include/mysql

310 MYSQL_LIBS -L/usr/lib -lmysqlclient_r

311 Directive Local Value Master Value

312 mysql.allow_local_infile On On

313 mysql.allow_persistent On On

314 mysql.connect_timeout 60 60

315 mysql.default_host no value no value

316 mysql.default_password no value no value

317 mysql.default_port no value no value

318 mysql.default_socket /var/run/mysqld/mysqld.sock /var/run/mysqld/mysqld.sock

319 mysql.default_user no value no value

320 mysql.max_links Unlimited Unlimited

321 mysql.max_persistent Unlimited Unlimited

322 mysql.trace_mode Off Off

323 mysqli

324 MysqlI Support enabled

325 Client API library version 5.1.41

326 Active Persistent Links 0

327 Inactive Persistent Links 0

328 Active Links 0

329 Client API header version 5.1.41

330 MYSQLI_SOCKET /var/run/mysqld/mysqld.sock

331 Directive Local Value Master Value

332 mysqli.allow_local_infile On On

333 mysqli.allow_persistent On On

334 mysqli.default_host no value no value

335 mysqli.default_port 3306 3306

336 mysqli.default_pw no value no value

337 mysqli.default_socket no value no value

338 mysqli.default_user no value no value

339 mysqli.max_links Unlimited Unlimited

340 mysqli.max_persistent Unlimited Unlimited

341 mysqli.reconnect Off Off

Last edited by juergen71; 26th December 2011 at 11:54.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th December 2011, 15:39
juergen71 juergen71 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Salzburg/Austria
Posts: 7
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

i dont know exactly how but i solve this issue, i do a

sudo dpkg-reconfigure -plow phpmyadmin

fill in some names etc ...and after this i delete this names from /etc/phpmyadmin/config-db.php

only this was there now:

Code:
$dbuser='';
$dbpass='';
$basepath='';
$dbname='';
$dbserver='';
$dbport='';
$dbtype='mysql';
after this i restart the server and now phpmyadmin is working.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PHPmyadmin and ISPconfig & database problems waystar Installation/Configuration 2 23rd September 2010 23:48
Phpmyadmin problems shoevring Installation/Configuration 6 23rd February 2010 21:46
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) ergti Installation/Configuration 1 16th August 2009 12:36
Debian with ISPConfig, problems with php after installing phpmyadmin Shella HOWTO-Related Questions 2 6th March 2009 14:53
phpmyadmin problems josefu Installation/Configuration 2 12th September 2006 09:53


All times are GMT +2. The time now is 14:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.