#1  
Old 17th July 2006, 12:01
pesja pesja is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ftp not working

Hello,

I am testing ISPConfig. On my testing domain the ftp-access with a ftp-client is not working.
a ping command give the answer that the ftp.testdomain.com doesn't exist at al.
I checked the box with ftp-access (not the anonymus one), but no luke. The ISP Web-FTP is working.

The ISP box is a debian 3.1 with (off course) proftp ftp-server with the normal perfect install.

Did a portscan an saw that port 21 is open. So that's not the issue.
I tried to connect with the ftp-client directly at the ipadress with the username+password at that's working well, but that's not what I want.

I think it's an dns-problem, because my other testdomain is working with external dns-servers and works good when i pinged it of I try to connect at ftp.othertestdomain.com.
But I looked at the named.conf at testdomain.com and everything looked OK.

I tried to give the solution by making an A record of the ftp-server as other host control boxes does. I then restart the dns server and wait for several hours. Still no luck. What is wrong?

Last edited by pesja; 17th July 2006 at 12:27.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th July 2006, 12:27
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,777
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

If you did not create the DNS A-Record for ftp.mydomain.com on the authoritive nameserver (this can but must not be your ISPConfig server!), you can not reach FTP through this domain.

Instead of ftp.mydomain.com just use mydomain.com or www.mydomain.com to connect with your FTP client.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th July 2006, 12:33
pesja pesja is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well Till,

I tried as you said to connect with my ftp-client at www.testdomain.com and it worked well. A little bit strange as it sound, because almost all my life i reached ftp-servers with ftp.testdomain.com, but this will works also. Thank's.

But the other thing I don't onderstand well. As I read it well, you say that even if I make an A record (ftp xxx.xxx.xxx.xxx) it will not work on my ISP hostserver because my dns server also is installed on it.

Please correct me if I read above wrong.
Reply With Quote
  #4  
Old 17th July 2006, 12:37
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,777
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by pesja
Well Till,

I tried as you said to connect with my ftp-client at www.testdomain.com and it worked well. A little bit strange as it sound, because almost all my life i reached ftp-servers with ftp.testdomain.com, but this will works also. Thank's.
It is a workaround for users to create a additional subdomain like ftp.testdomain.com for FTP, but it is not very common. Maybe you used always the same ISP software that uses this naming scheme.

Quote:
But the other thing I don't onderstand well. As I read it well, you say that even if I make an A record (ftp xxx.xxx.xxx.xxx) it will not work on my ISP hostserver because my dns server also is installed on it.
DNS records may take up to 48 hours to propagate. Is your server the authoritive nameserver of the domain, it is not enaough to just run a nameserver on your server, it must be also authoritive for the domain.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server is constantly working hard without any traffic beatty_t Server Operation 4 15th September 2006 13:20
Debian 3.1 install - Autoresponder not working jockstrap Installation/Configuration 4 15th July 2006 12:58
Mail from web forms not working. Brenton General 5 1st April 2006 14:02
UebiMiau stopped working after Apache reinstall shajazzi Installation/Configuration 6 18th February 2006 19:42
Internet/lan-only lan working Nejko Installation/Configuration 39 19th January 2006 15:32


All times are GMT +2. The time now is 12:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.