Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th April 2011, 06:33
kaar kaar is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 16
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default virtual users and domains with postfix courier mysql and squirrelmail ubuntu10.10

hi..im new with ubuntu.. using this article to set up a mail server: http://www.howtoforge.com/virtual-us...l-ubuntu-10.10

I've done everything exactly as in the tutorial and i can see the login page.. but when i try to login using sales@example.com, i got an error page "ERROR: Connection dropped by IMAP server"

now i need the solution for this problem.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th April 2011, 16:50
nano91 nano91 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have the same problem, using debian as OS
http://www.howtoforge.com/virtual-us...debian-squeeze

the configtest.php suggested by squirrelmail gives no error but logging in returns the mentioned error. Already sent a welcome mail to create directory, but nothing...
Reply With Quote
  #3  
Old 9th April 2011, 12:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 9th April 2011, 14:00
nano91 nano91 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I get a lot of these errors:

Apr 9 13:32:25 srv1 postfix/qmgr[14343]: 07DFF201217: from=<root@example.com>, size=435, nrcpt=1 (queue active)
Apr 9 13:32:25 srv1 postfix/qmgr[14343]: warning: connect to transport private/amavis: No such file or directory
Apr 9 13:32:25 srv1 postfix/error[31074]: 07DFF201217: to=<www@example.com>, relay=none, delay=75776, delays=75776/0.02/0/0.04, dsn=4.3.0, status=deferred (mail transport unavailable)

The problem might be, that the mail dir has not been created yet, because the fist message could not be send.

EDIT:
I managed to fix it. There was a configuration error with amavis... Now the log says that the message was send.
But when I try to login I get Error 500. There seems to be something wrong with squirrelmail...

Last edited by nano91; 9th April 2011 at 14:10.
Reply With Quote
  #5  
Old 10th April 2011, 22:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nano91 View Post
But when I try to login I get Error 500. There seems to be something wrong with squirrelmail...
Are there any new errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 11th April 2011, 08:35
nano91 nano91 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is what I found in mail.log after trying to login:

Apr 11 08:33:06 srv1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Apr 11 08:33:07 srv1 imapd: LOGIN, user=www@example.com, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[37607], protocol=IMAP
Apr 11 08:33:07 srv1 imapd: LOGOUT, user=www@example.com, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=30, sent=392, time=0
Reply With Quote
  #7  
Old 12th April 2011, 07:30
kaar kaar is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 16
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mail log

Quote:
Apr 12 21:14:04 server1 authdaemond: modules="authmysql", daemons=5
Apr 12 21:14:04 server1 authdaemond: Installing libauthmysql
Apr 12 21:14:04 server1 authdaemond: Installation complete: authmysql
Apr 12 21:14:05 server1 postfix/master[2174]: daemon started -- version 2.7.0, configuration /etc/postfix
Apr 12 21:18:52 server1 imapd: Connection, ip=[::1]
Apr 12 21:18:52 server1 imapd: chdir example.com/sales/: No such file or directory
Apr 12 21:18:52 server1 imapd: sales@example.com: No such file or directory
this is my mail log.. i already install virtualbox4.0 and create sales@example.com
already forward first email to that account but still have error.
Reply With Quote
  #8  
Old 12th April 2011, 13:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kaar View Post
already forward first email to that account but still have error.
I guess that mail didn't arrive. Can you send another email to that account and check if there are any errors in your mail log when you send that mail?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
kaar (13th April 2011)
  #9  
Old 13th April 2011, 11:23
kaar kaar is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 16
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

already send another email to sales@example.com[/email] but still have the same problem... Im not sure what are the problems..

here is mail log after send welcome mail

Quote:
Apr 13 17:40:44 server1 postfix/pickup[21079]: 8AB84200E1: uid=0 from=<root>
Apr 13 17:40:44 server1 postfix/cleanup[21080]: 8AB84200E1: message-id=<20110413094044.8AB84200E1@server1.example.com>
Apr 13 17:40:44 server1 postfix/qmgr[2202]: 8AB84200E1: from=<root@server1.example.com>, size=354, nrcpt=1 (queue active)
Apr 13 17:40:44 server1 dccproc[21087]: no working DCC servers dcc1.dcc-servers.net dcc2.dcc-servers.net dcc3.dcc-servers.net ... at 209.169.14.27 137.208.8.26
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/smtpd[21089]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/smtpd[21089]: 1C36D200DF: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/cleanup[21080]: 1C36D200DF: message-id=<20110413094044.8AB84200E1@server1.example.com>
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/qmgr[2202]: 1C36D200DF: from=<root@server1.example.com>, size=820, nrcpt=1 (queue active)
Apr 13 17:40:50 server1 amavis[2418]: (02418-06) Passed CLEAN, <root@server1.example.com> -> <sales@example.com>, Message-ID: <20110413094044.8AB84200E1@server1.example.com>, mail_id: QyMXenK2i4x5, Hits: 1.178, size: 354, queued_as: 1C36D200DF, 5527 ms
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/smtp[21084]: 8AB84200E1: to=<sales@example.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=5.7, delays=0.14/0.01/0/5.5, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=02418-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 1C36D200DF)
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/qmgr[2202]: 8AB84200E1: removed
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/smtp[21090]: 1C36D200DF: to=<sales@example.com>, relay=none, delay=0.33, delays=0.05/0.01/0.27/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=mail.example.com type=AAAA: Host not found)
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/cleanup[21080]: 7626D200E2: message-id=<20110413094050.7626D200E2@server1.example.com>
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/qmgr[2202]: 7626D200E2: from=<>, size=2865, nrcpt=1 (queue active)
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/bounce[21091]: 1C36D200DF: sender non-delivery notification: 7626D200E2
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/qmgr[2202]: 1C36D200DF: removed
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/local[21092]: 7626D200E2: to=<administrator@server1.example.com>, orig_to=<root@server1.example.com>, relay=local, delay=0.06, delays=0.02/0.01/0/0.03, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/qmgr[2202]: 7626D200E2: removed

Last edited by kaar; 13th April 2011 at 11:43. Reason: forgot to attach mail log
Reply With Quote
  #10  
Old 13th April 2011, 17:32
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Apr 13 17:40:50 server1 postfix/smtp[21090]: 1C36D200DF: to=<sales@example.com>, relay=none, delay=0.33, delays=0.05/0.01/0.27/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=mail.example.com type=AAAA: Host not found)
Does mail.example.com exist in DNS (or is it listed in /etc/hosts)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail gu35t HOWTO-Related Questions 5 3rd February 2011 20:25
Update for Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail de Freitas HOWTO-Related Questions 6 7th July 2010 22:49
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail (Ubuntu 9.10) keyslapper HOWTO-Related Questions 4 20th April 2010 15:46
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail (Ubuntu 9.04) Master One HOWTO-Related Questions 4 1st July 2009 15:38
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail (Ubuntu 8.10) VTCop HOWTO-Related Questions 9 9th April 2009 16:17


All times are GMT +2. The time now is 17:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.