#1  
Old 14th December 2011, 21:23
sidskilly sidskilly is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mail server problems

normally I would have the pleasure of searching forums for weeks to find answers , but this server build is for my company and I really need it to work!
I know I should just have a hosting company do it for me, but what fun would that be!

I started with a clean disk and installed ubuntu 11.04 server according to this guide
http://www.howtoforge.com/perfect-se...04-ispconfig-3

at this point the server is up and running from my home , I can not seem to send mail, I can receive but not send.

I am tailing the mail.log and need to switch to the other system to cut and copy the log

any ideas in the mean while, sorry Im kinda new to linux programming, but do have a decent idea, the linux of the good old days had to compile the kernel for your computer! to many years away from it tho much thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th December 2011, 21:25
sidskilly sidskilly is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Dec 14 15:13:30 arc-n-spark postfix/smtp[3827]: 1AB2584662: to=<anselectrc@yahoo.com>, relay=none, delay=166775, delays=166624/0.06/150/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to mta6.am0.yahoodns.net[98.137.54.237]:25: Connection timed out)
Dec 14 15:15:01 arc-n-spark pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Dec 14 15:15:01 arc-n-spark pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Dec 14 15:15:01 arc-n-spark imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Dec 14 15:15:01 arc-n-spark imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
Dec 14 15:15:01 arc-n-spark postfix/smtpd[3901]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 14 15:15:01 arc-n-spark postfix/smtpd[3901]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 14 15:15:01 arc-n-spark postfix/smtpd[3901]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 14 15:20:01 arc-n-spark pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Dec 14 15:20:01 arc-n-spark pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Dec 14 15:20:01 arc-n-spark imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Dec 14 15:20:01 arc-n-spark imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
Dec 14 15:20:01 arc-n-spark postfix/smtpd[4005]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 14 15:20:01 arc-n-spark postfix/smtpd[4005]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 14 15:20:01 arc-n-spark postfix/smtpd[4005]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Reply With Quote
  #3  
Old 15th December 2011, 19:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Please check if your server is blacklisted: http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

Did you install ISPConfig and create your email accounts through it?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd December 2011, 19:25
sidskilly sidskilly is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well sorry I took so long to respond, the hard drive crashed and I had to start over, I used 10.04 lts and did install ispconfig, and created the email from it,
I checked the black list and it is not listed there

a few things that may help that Im unsure of
I am hosting this server my self using a high speed dsl connection which my isp has a different fqdn than what my server is going to use, the mail program seems to receive fine but can not send.
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd December 2011, 12:00
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

Please set up relaying: http://www.howtoforge.com/postfix_re...her_mailserver
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
Can't receive mails baicunko Server Operation 12 3rd August 2011 22:02
postfix problem jagsler Server Operation 41 7th July 2011 14:19
CentoS doesn't send the emails vaio1 Installation/Configuration 18 5th November 2008 17:51
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16


All times are GMT +2. The time now is 13:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.