#1  
Old 10th December 2011, 22:44
White White is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default proftpd no longer working

i can no longer use my ftp client as it will not connect to my server.

If i try a restart on /etc/init.d/proftpd restart this happens
Code:
server1:~# /etc/init.d/proftpd restart
Stopping ftp server: proftpd.
Starting ftp server: proftpd - warning: unable to determine IP address of 'server1.myhost.com'
 - error: no valid servers configured
 - Fatal: error processing configuration file '/etc/proftpd/proftpd.conf'
 failed!
server1:~#
the ip address is192.168.2.4 of my server and everything else is using this ip address fine.

now i have been mucking about with postfix as some who have read my other threads may know to get my emails working. Could there be a link as there seems to be in /etc/default/sasauthd and i have changed some settings in there

please can anyone help
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th December 2011, 02:51
White White is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Solved

ok when i did

hostname
Code:
server1.myhost.com
hostname -f
Code:
unknown host
so i checked my hosts file and low and behold an extra "." had appeared and it looked like this

PHP Code:
server1.myhost.com.myhost.com server1 
i removed the "." and hostname -f returned
Code:
server1.myhost.com
all is now well and back up and running fine. the strange thing is this has happened since the 8/12/2011 as the ftp log shows all well till then, no i hadf been messing with postfix settings last week so it seems strange this extra "." has appeared from nowhere.

Last edited by White; 11th December 2011 at 02:54.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
proftpd defaultroot in vhosts not working bluethundr Installation/Configuration 0 25th August 2011 11:55
ProFTPD not working on new install doublet Installation/Configuration 1 16th June 2008 14:18
ProFTPD PAM authentication not working Aldert Server Operation 6 23rd September 2007 19:32
proftpd virtual host not working DaddyFix Installation/Configuration 6 19th April 2006 19:59
Im thinking about throwing proftpd to the trashcan danf.1979 Installation/Configuration 2 23rd December 2005 09:27


All times are GMT +2. The time now is 19:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.