Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th December 2011, 02:33
neodark neodark is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Dynamic IP and ispconfig 3

Hello, I want to store some webs in a webserver with ispconfig 3 such as:

www.web1.com
www.web2.com
www.web3.com
...

I have dynamic IP, and my question is, how I need to configure ispconfig and server to serve this webs with dynamic IP.

Thanks!!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th December 2011, 14:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

You must point your DNS records to your server's public IP. It's best to get a DynDNS hostname and then create CNAME records for your domains that point to your DynDNS hostname.

Your router must be configured to forward all needed ports (like 22, 25, 80, 110, 143, 443) to your server.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 20th December 2011, 21:42
neodark neodark is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello, thanks for your prompt response.

Dyndns now require pay.

I have installed in my server no-ip and an account, it´s suitable to make the same but with no-ip instead dyndns??

Thanks a lot!!
Reply With Quote
  #4  
Old 21st December 2011, 13:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

According to http://dyn.com/support/wizard-js/#website-6 you can still get one free hostname.

Quote:
it´s suitable to make the same but with no-ip instead dyndns??
Yes, that's possible as well.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd December 2011, 22:23
neodark neodark is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I can´t make work the server, I use the perfect server tutorial, this:
http://www.howtoforge.com/perfect-se...10-ispconfig-3

But I can´t make the server works, my hostname is server1.redelcuervo.com but if I put "dig server1.redelcuervo.com" I obtain in status: SERVFAIL, id: 2044

What can I do?? I have configured no-ip account but I can´t access to web server, if I put the no-ip address, I can see the "It works" message, if put the same continued by :8080, I can access to ispconfig 3

I create a CNAME to the domain to the no-ip account but I can´t access.

Who can be the trouble??

Thanks!!
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd December 2011, 13:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

There are problems with your nameservers: http://www.intodns.com/redelcuervo.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 27th December 2011, 22:20
neodark neodark is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello, who are the proccess to configure DNS?? I have created a web redirection from http://redelcuervo.com to redelcuervo.no-ip.org and only can see the "it works" page.

Who I need to make that the server works fine for server some webs

Thanks!!
Reply With Quote
  #8  
Old 29th December 2011, 14:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

A redirect does not work - you must create a CNAME record for redelcuervo.com that points to redelcuervo.no-ip.org.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 1st January 2012, 16:27
neodark neodark is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello, finally I can make it works, works fine the web server but now if I try to connect to ftp, filezilla says that "Server returned empty path" and "Error retrying to list the directory"
If I try to connect in the localhost (in the server) I can connect correctly and list the directories

What can be the trouble??

Thanks for all the help!!
Reply With Quote
  #10  
Old 2nd January 2012, 13:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Did you try both active and passive transfers in your FTP client?

Please check your router's firewall settings.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
config, configuration, dynamic ip, ispconfig 3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.