Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd December 2011, 02:21
midcarolina midcarolina is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 254
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Mail password not accepted / ISPConfig

Hi,

This is the strangest thing with my mail system. Let me give my set-up first:

Fedora 14 x86 64 w/ ISPConfig 3.0.4.1 Postfix, Dovecot (Falko's Perfect Server)

The php mailer is working fine - example mail delivered through wordpress or email marketing. When a client sets up the mail server mail.example.com (as smtp, imap, pop), MS Exchange, Thunderbird, and several other mail systems recognize the servers right away, but the set-up can never be completed because the password is always refused. We have tried on several domains and changed passwords numerous times, each time with the same result. I would tell you the maillog, but it is completely empty. Only the root mail has any info, all of which pertain to fail2ban, etc.

Any ideas? Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd December 2011, 08:47
Ghostdare Ghostdare is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Europe - Romania - Bucharest
Posts: 154
Thanks: 11
Thanked 22 Times in 22 Posts
Default

Do you have an web-mail where you can try to login? Maybe you don't heva courier or dovecot working.
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd December 2011, 16:54
midcarolina midcarolina is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 254
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Hi Ghostdare,

Webmail has never worked on any of my servers so that is not a good indicator for me. Frankly, my thoughts and opinions of webmail are very little to put it mildly. I don't even offer it as a service.

I do know that dovecot is (or should be) working just fine. Stopping and starting the service works just fine. I have always had issues w/ ISPConfig not accepting passwords.

Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd December 2011, 16:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by midcarolina View Post
I would tell you the maillog, but it is completely empty.
This is strange. There must be something fundamentally wrong with your setup. Do the MX records of your domains point to the correct server?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd December 2011, 17:36
midcarolina midcarolina is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 254
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
 
Default

Hey Falko,

Ok, I have since made a discovery that has to have something to do with this. I have 2 boxes. Both using the EXACT same everything. They were built using The Perfect server ISPConfig 3 and Fed. 14 x86_64 and Dovecot. Box one mail works fine. So, for me the first thing I like to do is follow file paths and see what's inside the one that works vs. the one that's not. Especially since they are identical. Here is what I found:

/etc/postfix/main.cf and master.cf - same

Box 1 (working mail) /etc/dovecot.conf versus box two

Box 2 (not working) also contains /etc/dovecot.conf BUT it also contains a Dovecot folder as well off of /etc like

/etc/dovecot/ with folder conf.d and file dovecot.conf. Inside of /etc/dovecot/conf.d/ are 13 CONF files (auth, imap, pop, pop3, etc.) and 9 auth EXT files.

Strange. The first box does not have the folder 'Dovecot' off of /etc/ This has to be the conflict of some sort, but I don't want to willy nilly delete it.

Thanks Falko!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
mail

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 23:58
SquirrelMail login not working glenneh Installation/Configuration 13 9th April 2011 21:01
installing squirrelmail on Debian with ispconfig3 saco721 Installation/Configuration 18 1st April 2011 18:57
Can not recieve mail with de virtual mail adress Mounir Installation/Configuration 9 25th July 2006 00:16
How to install BFD (Brute Force Detection) domino Tips/Tricks/Mods 9 31st March 2006 23:40


All times are GMT +2. The time now is 00:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.