Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th November 2011, 16:52
hhh123 hhh123 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Question heartebat is not working.......

HI All,

I have installed heartbeat on my local server.My setup have following configuration,
Packages :-
Heartbeat

heartbeat-stonith-2.1.3-3.el5.centos
heartbeat-2.1.3-3.el5.centos
heartbeat-devel-2.1.3-3.el5.centos
heartbeat-pils-2.1.3-3.el5.centos
heartbeat-ldirectord-2.1.3-3.el5.centos
heartbeat-gui-2.1.3-3.el5.centos

Apache

httpd-manual-2.2.3-53.el5.centos.1
httpd-2.2.3-53.el5.centos.1
httpd-devel-2.2.3-53.el5.centos.1
httpd-devel-2.2.3-53.el5.centos.1


Kernel

kernel-2.6.18-238.el5
kernel-headers-2.6.18-274.3.1.el5

I have configure httpd with heartbeat for failoever ie. When i 1st server goest down then 2nd server should takeover 1st, but when i am testing my setup, i found that heartbeat is not working when i stop httpd service and heartbeat works fine when ever i restart/start/stop heartbeat service. And i also found that logs are getting in for "httpd stop" even in /var/log/ha-log but "httpd stop" logs found in /var/log/messages .

Below is the configuration file output.

/etc/ha.d/ha.cf

logfile /var/log/ha-log
logfacility local0
warntime 5
keepalive 2
deadtime 15
initdead 60
bcast eth1
udpport 694
auto_failback on
node web1
node web2

/etc/ha.d/haresources

web2 192.168.1.55 httpd

/etc/ha.d/authkeys

auth 1
1 sha1 password

/etc/hosts

192.168.1.52 web2 web2
192.168.1.51 web1 web2

-------------------------------------------------------------
Reference :- http://www.howtoforge.com/high_avail...artbeat_centos
Thank You.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my site not working busykid Installation/Configuration 1 27th September 2011 10:55
my site not working busykid Installation/Configuration 1 26th September 2011 20:39
Qemu-kVM setup vm using 2 NIC's are not working muzi Technical 1 14th February 2011 22:27
auto update svn working copy donix Installation/Configuration 0 9th June 2010 20:59
DNS stop working MZH General 3 22nd February 2008 11:10


All times are GMT +2. The time now is 16:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.