Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th November 2011, 20:25
White White is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix not delivering mail received

I have read up on many posts to do with postfix not delivering emails and have posted this on someone elses thread so im starting my own for help

I am running debian lenny from the perfect server setup, i have followed the tutorial for setting up postfix mysql and virtual users and have 7 sites running on my server. (NO ispconfig)

I CANNOT RECIEVE EMAILS FROM OUTSIDE THE SERVER. the mail log says user unknown and bounces all email attempts.

all my sites can send emails to each other, to gmail,hotmail,yahoo etc but none of the accounts will recieve.

The emails are arriving at the server but my server is rejecting them as user unknown

i have checked main.cf for example.com as i have it in mysql virtual db and it is server1.example.com

here is the result of netstat -tap
PHP Code:
server1:~# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 
*:41287                 *:*                     LISTEN      3037/rpc.statd  
tcp        0      0 localhost
.localdo:10024 *:*                     LISTEN      3437/amavisd (maste
tcp        0      0 localhost
.localdo:10025 *:*                     LISTEN      14949/master    
tcp        0      0 localhost
.localdo:mysql *:*                     LISTEN      3592/mysqld     
tcp        0      0 
*:sunrpc                *:*                     LISTEN      3026/portmap    
tcp        0      0 server1
.local:domain    *:*                     LISTEN      3392/named      
tcp        0      0 localhost
.locald:domain *:*                     LISTEN      3392/named      
tcp        0      0 
*:ssh                   *:*                     LISTEN      3409/sshd       
tcp        0      0 localhost
.localdoma:ipp *:*                     LISTEN      4289/cupsd      
tcp        0      0 
*:smtp                  *:*                     LISTEN      14949/master    
tcp        0      0 localhost
.localdoma:953 *:*                     LISTEN      3392/named      
tcp6       0      0 
[::]:imaps              [::]:*                  LISTEN      4184/couriertcpd
tcp6       0      0 
[::]:pop3s              [::]:*                  LISTEN      4207/couriertcpd
tcp6       0      0 
[::]:5900               [::]:*                  LISTEN      12406/vino-server
tcp6       0      0 
[::]:2381               [::]:*                  LISTEN      3501/hpsmhd     
tcp6       0      0 
[::]:pop3               [::]:*                  LISTEN      4193/couriertcpd
tcp6       0      0 
[::]:imap2              [::]:*                  LISTEN      4163/couriertcpd
tcp6       0      0 
[::]:www                [::]:*                  LISTEN      6107/apache2    
tcp6       0      0 
[::]:ftp                [::]:*                  LISTEN      6048/proftpd: (acce
tcp6       0      0 
[::]:domain             [::]:*                  LISTEN      3392/named      
tcp6       0      0 
[::]:ssh                [::]:*                  LISTEN      3409/sshd       
tcp6       0      0 localhost
:ipp           [::]:*                  LISTEN      4289/cupsd      
tcp6       0      0 
[::]:smtp               [::]:*                  LISTEN      14949/master    
tcp6       0      0 localhost
:953           [::]:*                  LISTEN      3392/named      
tcp6       0      0 
[::]:https              [::]:*                  LISTEN      6107/apache2    
tcp6       0      0 
[::]:2301               [::]:*                  LISTEN      3501/hpsmhd     
tcp6      26      0 192.168.2.4
%321357:5900 192.168.2.3%152466:3411 ESTABLISHED 12406/vino-server
server1
:~


can someone point me in the direction of things to check my emails should go to /home/vmail/ directory
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th November 2011, 20:47
White White is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ive done a dig and i have no MX record

PHP Code:
server1:~# dig mx mcahost.com

; <<>> DiG 9.6-ESV-R4 <<>> mx mcahost.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>
HEADER<<- opcodeQUERYstatusNOERRORid53947
;; flagsqr rd raQUERY1ANSWER0AUTHORITY1ADDITIONAL0

;; QUESTION SECTION:
;
mcahost.com.            IN    MX

;; AUTHORITY SECTION:
mcahost.com.        86400    IN    SOA    ns.hosteurope.comhostmaster.mcahost.com2007102502 86400 3600 1209600 86400

;; Query time269 msec
;; SERVER192.168.2.1#53(192.168.2.1)
;; WHENSun Nov 27 19:23:18 2011
;; MSG SIZE  rcvd90 
ok? so what now, how do i create one and where do i put it????
also i may have to setup my router would this be in the virtual server section of it in the NAT section??

Last edited by White; 27th November 2011 at 21:01.
Reply With Quote
  #3  
Old 27th November 2011, 21:21
White White is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Solved

it was the fact i had not set up my router to direct the mail to my server, setting up the NAT section worked my inboxes are now recieving qued mail HOORAY !!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help get mail to work (can't recieve and apperently can't send) omega13a Installation/Configuration 19 20th August 2009 21:06
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39
Help configure Postfix to use alt port 465 or 587 BoloMarkIII Installation/Configuration 10 16th March 2009 17:57
just the last step...and it works. Postfix...need help config. ubuntusr Installation/Configuration 1 5th January 2009 09:50
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16


All times are GMT +2. The time now is 02:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.