#1  
Old 22nd November 2011, 18:51
omario omario is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with Postfix

hello.


I have a problem I cannot solve.


I uninstall exim on my server and i setup Postfix .

Problem, I can send but I can't receive any email.


main.conf :


queue_directory = /var/spool/postfix
command_directory = /usr/sbin
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
mail_owner = postfix



myhostname = xxxxxxx.com
mydomain = xxxxxxxx.com
inet_interfaces = xx.xxx.xx.xx
smtp_bind_adress = xx.xxx.xx.xx



mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost
unknown_local_recipient_reject_code = 550
mynetworks = xx.xxx.xx.xxx,xxx.xx.xx.xx,...................
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
debug_peer_level = 2
debugger_command =
PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin
xxgdb $daemon_directory/$process_name $process_id & sleep 5
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
setgid_group = postdrop
html_directory = no
manpage_directory = /usr/share/man
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/samples
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/README_FILES
bounce_queue_lifetime = 0





And Postconf :



postconf -e 'smtpd_sasl_local_domain ='
postconf -e 'smtpd_sasl_auth_enable = yes'
postconf -e 'smtpd_sasl_security_options = noanonymous'
postconf -e 'broken_sasl_auth_clients = yes'
postconf -e 'smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination'
postconf -e 'inet_interfaces = all'


postconf -e 'smtpd_tls_auth_only = no'
postconf -e 'smtp_use_tls = yes'
postconf -e 'smtpd_use_tls = yes'
postconf -e 'smtp_tls_note_starttls_offer = yes'
postconf -e 'smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key'
postconf -e 'smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt'
postconf -e 'smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem'
postconf -e 'smtpd_tls_loglevel = 1'
postconf -e 'smtpd_tls_received_header = yes'
postconf -e 'smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s'
postconf -e 'tls_random_source = dev:/dev/urandom'







thank you in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd November 2011, 18:58
nbhadauria nbhadauria is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New Delhi, India
Posts: 79
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 13 Posts
Send a message via Skype™ to nbhadauria
Default

are you sure that the problem is in configuration.

if not please first go to http://mxtoolbox.com and do following..

1. MX Lookup
2. SMTP Test

also post logs of the time you try to receive a mail..
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd November 2011, 23:34
White White is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same issue and was going to open a thread myself,

im running debian lenny and set up the mail over 12months ago now using

http://www.howtoforge.com/virtual-us...l-debian-lenny

i can send emails between sites on my server ie admin to admin and from the server into the world to people who sign up to my sites but NONE of those email addresses will recieve any emails from the outside world

anyone know why?

i have gone through the how to over and over and looked at many posts on here but im stumped.

i tried toolbox and the mx and stmp are blank no records found
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd November 2011, 23:41
nbhadauria nbhadauria is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New Delhi, India
Posts: 79
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 13 Posts
Send a message via Skype™ to nbhadauria
Default

Quote:
Originally Posted by White View Post
I have the same issue and was going to open a thread myself,

im running debian lenny and set up the mail over 12months ago now using

http://www.howtoforge.com/virtual-us...l-debian-lenny

i can send emails between sites on my server ie admin to admin and from the server into the world to people who sign up to my sites but NONE of those email addresses will recieve any emails from the outside world

anyone know why?

i have gone through the how to over and over and looked at many posts on here but im stumped.

i tried toolbox and the mx and stmp are blank no records found

have checked that your mx records are configured and external people can connect you on that mx. ? can you post the error mail logs ?
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd November 2011, 00:22
omario omario is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im running Centos 5.7


SMTP Test Result:

smtp:xx.xx.xx.xx

220 xxxxxx.com ESMTP Postfix
Reverse DNS FAILED! This is a problem.

0 seconds - Good on Connection time
Not an open relay.
0.281 seconds - Good on Transaction time


Session Transcript:
HELO please-read-policy.mxtoolbox.com
250 xxxxxxx.com [47 ms]
MAIL FROM: <supertool@mxtoolbox.com>
250 2.1.0 Ok [47 ms]
RCPT TO: <test@example.com>
554 5.7.1 <test@example.com>: Relay access denied [47 ms]
QUIT
221 2.0.0 Bye [47 ms]



and this is the log of the time when i try to receive a mail..



Nov 22 18:16:43 srv postfix/smtpd[31913]: connect from snt0-omc2-s47.snt0.hotmail.com[xx.xx.xx.xx]
Nov 22 18:16:43 srv postfix/smtpd[31913]: NOQUEUE: reject: RCPT from snt0-omc2-s47.snt0.hotmail.com[xx.xx.xx.xx]: 550 5.1.1 <reply@xxxxxx.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<xxxxxxxxxxx@hotmail.com> to=<reply@xxxxxxx.com> proto=ESMTP helo=<snt0-omc2-s47.snt0.hotmail.com>
Nov 22 18:16:43 srv postfix/smtpd[31913]: disconnect from snt0-omc2-s47.snt0.hotmail.com[65.54.61.98]
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd November 2011, 00:39
nbhadauria nbhadauria is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New Delhi, India
Posts: 79
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 13 Posts
Send a message via Skype™ to nbhadauria
Default

You have to change system hostname, e.g. mail.xyz.com, then change postfix setting 'myhostname =' to 'mail.xyz.com' too.

Last edited by nbhadauria; 23rd November 2011 at 00:48.
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd November 2011, 23:54
White White is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

postfix is not making the connection to the mysql mail database its saying user unknown and rejecting the emails BUT it is making the connection to SEND emails from the mysql mail database.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How cai remove amavis from postfix ? gabrix Server Operation 16 2nd October 2012 09:58
postfix problem jagsler Server Operation 41 7th July 2011 14:19
Email Could not send and receive piseth Installation/Configuration 16 17th July 2010 18:27
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49
421 Unexpected failure Lizard King Installation/Configuration 20 7th July 2009 20:43


All times are GMT +2. The time now is 22:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.