Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Tips/Tricks/Mods

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 15th July 2006, 00:00
jockstrap jockstrap is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wr19026
Will the "problem" with aliases that's causing the user@www.domain.dom headaches in RoundCube be solved in the new release?

Hmm - wr19026, I'm not sure what all the fuss is about the www - my roundcubemail is working sweet!

Yes, you have to change your identity once when the user is created, but that's it! ???

If you wish - I can setup an email userid on my test roundcube for you and you can have a play if you wish! Cheers - Jockstrap..
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 15th July 2006, 16:32
pesja pesja is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes the ISPConfig image is working great within VMware. I tested it for one week now. I only discovered two (minor) errors:

1. Webalizer isn't working on new domains. I tried the workaround as written on the forum, but still no luck. Webalizer doesn't make a stat subdirectory.
2. Also Munin isn't working within the VMWare image.

Maybe we can figure out what's the problem with this two issues. Maby the problem is that withing the VMWare Image host- and domainname are set to default (server1.example.com). Maybe the problem is the change of IP-, subnet and gateway adresses.

Who can help on this?
Reply With Quote
  #13  
Old 15th July 2006, 21:07
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,665
Thanks: 819
Thanked 5,316 Times in 4,169 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pesja
Yes the ISPConfig image is working great within VMware. I tested it for one week now. I only discovered two (minor) errors:

1. Webalizer isn't working on new domains. I tried the workaround as written on the forum, but still no luck. Webalizer doesn't make a stat subdirectory.
2. Also Munin isn't working within the VMWare image.

Maybe we can figure out what's the problem with this two issues. Maby the problem is that withing the VMWare Image host- and domainname are set to default (server1.example.com). Maybe the problem is the change of IP-, subnet and gateway adresses.

Who can help on this?
I will have a look at the issues in the next days.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #14  
Old 16th July 2006, 16:44
pesja pesja is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank's in advance Till.
Reply With Quote
  #15  
Old 19th July 2006, 15:22
pesja pesja is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well Till,

Are you still looking at the problems with webalizer en munin on the VMWare Image or are you making a new one with the latest ISPConfig?
Reply With Quote
  #16  
Old 20th July 2006, 13:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

He didn't have the time yet. You know we have a lot to do...
Maybe you can try to find out what's wrong yourself? Then it's not so stressful for us.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 20th July 2006, 21:30
pesja pesja is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm sorry Falko but this was not the answer I expected from you.

I don't want to stress anyone. And I don't have the knowledge to fix those things. I only tested the image and find the problems I decribed. Till wrote that he was looking at it the comings days. So I ask him if he already had an clue. I like ISPConfig very much and this out-of-the-box solution even more.
Reply With Quote
  #18  
Old 21st July 2006, 13:48
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,665
Thanks: 819
Thanked 5,316 Times in 4,169 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pesja
I'm sorry Falko but this was not the answer I expected from you.

I don't want to stress anyone. And I don't have the knowledge to fix those things. I only tested the image and find the problems I decribed. Till wrote that he was looking at it the comings days. So I ask him if he already had an clue. I like ISPConfig very much and this out-of-the-box solution even more.
I was very busy the last week and we had some trouble with the last ISPConfig release which has cost much time too. I will post here when I had a chance to look at the issues in the vmware image.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #19  
Old 24th July 2006, 15:48
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,665
Thanks: 819
Thanked 5,316 Times in 4,169 Posts
Default

''ve just tested the vmware image:

Quote:
Originally Posted by pesja
1. Webalizer isn't working on new domains. I tried the workaround as written on the forum, but still no luck. Webalizer doesn't make a stat subdirectory.
Webalizer works for me.

What output do you get when you run the following command as root user:

/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php

Quote:
2. Also Munin isn't working within the VMWare image.
Munin is working for me. You can access it on:

https://192.168.0.100:81/monitoring

(Change the IP to the IP of your VM)
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #20  
Old 24th July 2006, 23:21
pesja pesja is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

1.
Quote:
Originally Posted by till
''ve just tested the vmware image:
Webalizer works for me.
What output do you get when you run the following command as root user:
/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php
Erstelle Statistik Verzeichnis: /var/www/web3/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /var/www/web4/web/stats

then I login with http://mydomain.com/stats

it gives the page: 404 Error - File not found!

When I logged in on the console I saw that for the first time there was a stats directory created on the websites. It didn't before.

So I run:
grep -i cron /var/log/messages

and

/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php

and

/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php

Finally it runs and I got statisticfiles. Now I hope that it will last. I'll keep you informed.


2.
Quote:
Originally Posted by till
''Munin is working for me. You can access it on:

https://192.168.0.100:81/monitoring

(Change the IP to the IP of your VM)"
I changed it to my public IP-adress and login with admin / ispconfig (I don't know how to change that password).

then it looks like it the loggin is correct but, after 10 - 20 seconds, it gives the page that it cannot find the server.

Last edited by pesja; 24th July 2006 at 23:34.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 09:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.