Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th November 2011, 09:58
dranach dranach is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default imap connections from 127.0.0.1

I have two servers on which I have installed ISPConfig3, one not yet updated (still 3.0.3) and the other with a fresh install of 3.0.4.

I followed the howto-tutorial to install both servers.
OS is Debian Squeeze.

Both have domains and e-mail configured on them.

When I look in the logs (generated by logwatch), I see regular connections from public addresses to imap (both on 3.0.3 and on 3.0.4).

But on the server with v3.0.4 I also see lots of connections from 127.0.0.1 (something like over 500 connections from 127.0.0.1 on one e-mail address in the past 3 hours). I know for a fact that this particular user doesn't use imap.

Is this something I should worry about? If this is normal, can somebody give an explanation of what's going on?

Toni
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th November 2011, 10:08
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,717
Thanks: 820
Thanked 5,322 Times in 4,175 Posts
Default

Do you have webmail installed? If yes, then these connections are most likely from a webmail session as webmail connacts to imap on 127.0.0.1 and does a lot of cennects.

If you see just connect from 127.0.0.1 without a login and then a disconnect every 5 minutes, then the connects are from the ispconfig system monitor.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th November 2011, 10:26
dranach dranach is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default imap connections from 127.0.0.1

Indeed, I have webmail.
I replaced Squirrelmail with Roundcubemail.

But still there is a difference between one server where there are on one hand no imap-connections at all from 127.0.0.1 but a very strong use of imap by email clients, and on the other hand a server where there are lots of connections from 127.0.0.1 but no imap use from e-mail clients (mostly pop3).

Actually, I don't know if there is a correlation in the behaviour I describe above, but it strikes me as odd..

Although everything seems to work as it should, though.
Reply With Quote
  #4  
Old 17th November 2011, 10:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,717
Thanks: 820
Thanked 5,322 Times in 4,175 Posts
Default

I dont think that there is something wrong with that.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 17th November 2011, 10:44
dranach dranach is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 11
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Ok,

But, I'll keep a close(r) eye on it anyway
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
imap

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not working emails (DNS and postfix problem?) shekiman Installation/Configuration 9 1st March 2011 16:25
MySQL Error Nolan Installation/Configuration 12 16th February 2011 02:15
no folders of clients 007007 Installation/Configuration 13 12th July 2010 12:38
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
Email not going out! cybereatl Installation/Configuration 12 28th February 2007 14:02


All times are GMT +2. The time now is 15:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.