Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th November 2011, 23:31
mmidgett mmidgett is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mooresville, North Carolina - USA
Posts: 113
Thanks: 5
Thanked 14 Times in 13 Posts
Default Manually remove items from job queue

Hi, I was adding a new static ip to the server. but I added it to my name sever and the IP that it added was for the main server so now its trying to add the ip address to both my nameservers and that is causing all sorts of problems. I know that this is my fault but I really need help.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th November 2011, 08:19
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,202
Thanks: 829
Thanked 5,420 Times in 4,262 Posts
Default

You can not remove items from the datalog but you can skip them by setting the number in the "updated" field of the server where a item shall be skipped to the datalog_id number of the datalog entry that shall be skipped + 1
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 14th November 2011, 23:29
mmidgett mmidgett is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mooresville, North Carolina - USA
Posts: 113
Thanks: 5
Thanked 14 Times in 13 Posts
Default

I do not understand. Can you provide me more detail? Or any reading material. I'd pay you to take care of it. Right now I have my cron jobs stopped so I can't do anything with the system. I have manually removed the IPS from the confi file for the OS and rebooted the servers to temp make it work. If I were to change the ip address of the master to another that way there wouldn't be a conflict would I be able to let it add the address and then remove it?
Reply With Quote
  #4  
Old 15th November 2011, 07:35
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,202
Thanks: 829
Thanked 5,420 Times in 4,262 Posts
Default

The sys_datalog table in the dbispconfig mysql database has a auto inct´rement field named "datalog_id". In the "updated" column of the "server"table in the dbispconfig database you find the last processed ID entry of the sys_datalog for this server. So if you set the "updated" number to a value that is above the IP address change, the change will be skipped on that server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
mmidgett (15th November 2011)
  #5  
Old 15th November 2011, 19:12
mmidgett mmidgett is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mooresville, North Carolina - USA
Posts: 113
Thanks: 5
Thanked 14 Times in 13 Posts
Default

Thanks till I understand better now. I'm going to see what happends. After I make this change I need to remove the lock file and run sever.sh from the CL to start these jobs. I've had my root cron jobs stopped. for a couple days.

Last edited by mmidgett; 15th November 2011 at 19:26.
Reply With Quote
  #6  
Old 15th November 2011, 19:35
mmidgett mmidgett is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mooresville, North Carolina - USA
Posts: 113
Thanks: 5
Thanked 14 Times in 13 Posts
Default

I changed the update ID on both the name servers to be past the ip address insert. They are not showing in the job queue now so I think were all good there. The other backed up items how long will it take before they start to process?
Reply With Quote
  #7  
Old 15th November 2011, 19:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,202
Thanks: 829
Thanked 5,420 Times in 4,262 Posts
 
Default

Quote:
The other backed up items how long will it take before they start to process?
1 minute. If the other items dont show up anymore in the jobqueue, then the ID you inserted in the updated field was too high.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
delay in sending email Hellbound General 4 9th November 2012 10:53
Unable to Receve Email walner8080 Installation/Configuration 8 30th September 2010 05:58
ISPConfig 3 Send/Receive mail not working. Acidut General 6 4th April 2010 11:24
Is my postfix is hacked? bzzik Server Operation 21 15th July 2009 14:13
ISPConfig with postfix problem Chrisssssss General 30 20th January 2007 23:34


All times are GMT +2. The time now is 06:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.