#1  
Old 5th November 2011, 13:27
Amorphous Amorphous is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 61
Thanks: 27
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Disk Usage

hello ia have a small problem concernig the disk usage... for the moment thr isp monitor looks like this:


Filesystem Type Size Used Available Use% Mounted on
/dev/mapper/vg_s1-lv_root
ext4 50G 15G 33G 31% /
tmpfs tmpfs 7.8G 0 7.8G 0% /dev/shm
/dev/md127p1 ext4 485M 49M 411M 11% /boot
/dev/mapper/vg_s1-lv_home
ext4 1.8T 1.8G 1.7T 1% /home


everithing i have inside the var/www/ is directed to root mapper...
wasn t this supposed to be in to the home device ???
for the moment i have inside the /home directory only 2 users with some gaming servers .....

am i forced to change the sites and ftp install directives into the home directory in order to fill /dev/mapper/vg_s1-lv_home instead of root ???

are there any settings i need to make in Centos so the disk used will be /dev/mapper/vg_s1-lv_home ??

thank you
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th November 2011, 18:01
zzz zzz is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default mount is the answer :-)

Quote:
Originally Posted by Amorphous View Post
are there any settings i need to make in Centos so the disk used will be /dev/mapper/vg_s1-lv_home ??
Hi.

Just to make sure I understand your problem correctly:

You have /var/www on your 50 GB large root partition and instead you want it on the 2TB large one, correct?

If so, that shouldn't be a problem. The shell command you are looking for is mount .

You can create a new directory (say "/home/www") on the 2TB partition, then use something like "mount --bind olddir newdir" (OR --rbind OR --move) to "redirect" /home/www to /var/www.

Also, I'd suggest you move your data from /var/www to /home/www first and only then use mount on empty /var/www. Otherwise, you wouldn't be able to (easily) access the data there. If you need to take the changes back, use umount.

Good luck.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to zzz For This Useful Post:
Amorphous (6th November 2011)
  #3  
Old 6th November 2011, 00:23
Amorphous Amorphous is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 61
Thanks: 27
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

thank you very much for the reply that s exactky what i will do, i will bind vae/www to home/www to avoid any other changes in the directoryes, i already have bussiness clients that i don`t think will want to wait any changes i want to make from now on
thank you very much for the suggestion.
Reply With Quote
  #4  
Old 6th November 2011, 00:29
zzz zzz is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Good luck. And make backups, they usually pay off
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to zzz For This Useful Post:
Amorphous (15th February 2012)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Total disk usage of mailboxes Deses Feature Requests 0 24th March 2011 17:02
Adding non-RAID backup disk to system with RAID 1... BorderAmigos Installation/Configuration 1 20th February 2010 20:50
Accessing Devices from Inside VPS i need help! swap-as Installation/Configuration 2 8th May 2009 14:45
chgrp error new user DKA General 15 28th July 2008 17:45
Automating disk usage report to users curtorkar Programming/Scripts 3 5th April 2006 20:19


All times are GMT +2. The time now is 01:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.