Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th October 2011, 23:53
jamesl22 jamesl22 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default DNS won't resolve.

I have set up a dns record with ISPConfig that looks like this:



However; if i run "dig jsearched.co.uk" I get this:
Code:
root@ns1:~# dig jsearched.co.uk

; <<>> DiG 9.7.3 <<>> jsearched.co.uk
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 7866
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;jsearched.co.uk.               IN      A

;; Query time: 98 msec
;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
;; WHEN: Fri Oct 28 21:36:54 2011
;; MSG SIZE  rcvd: 33
/var/log/syslog reads:
Code:
Oct 28 21:30:15 ns1 named[24516]: lame server resolving 'jsearched.co.uk' (in 'jsearched.co.uk'?): 92.24.6.206#53
What is wrong?

Regards,

James
Attached Images
 
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th October 2011, 01:31
Toucan Toucan is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 478
Thanks: 78
Thanked 39 Times in 33 Posts
Default

It looks like it's because your name servers are set to:
ns2.sitemamba.com. ['92.24.6.206']
ns1.sitemamba.com. ['92.24.6.206']

http://www.intodns.com/jsearched.co.uk

That means the world is looking to those two servers to get DNS records - so you can make what ever DNS records you want on your server but it won't makee any difference if everyone else is looking to those two name servers for the records.

Have you made name server records for your server to use?
On your registrar's control panel make ns records for ns1.yourserver.com and ns2.yourserver.com.

Then again on the registrar;s control panel change the name servers for jsearched.co.uk to the two records you just made previously.

Leave it to propogate and hopefully problem solved.
Reply With Quote
  #3  
Old 29th October 2011, 02:03
jamesl22 jamesl22 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Thanks for the reply.

Those are my nameservers and that is the IP of them. But why is the lookup failing?
Reply With Quote
  #4  
Old 29th October 2011, 11:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

According to http://www.intodns.com/jsearched.co.uk , the nameservers cannot be reached. What's the output of
Code:
netstat -tap
? Do you get any errors when you restart BIND?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 29th October 2011, 20:16
jamesl22 jamesl22 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Netstat -tab gives:
Code:
root@ns1:~# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 ns1.lovejoy.loca:domain *:*                     LISTEN      24516/named
tcp        0      0 localhost:domain        *:*                     LISTEN      24516/named
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      3992/sshd
tcp        0      0 localhost:953           *:*                     LISTEN      24516/named
tcp        0      0 localhost:mysql         *:*                     LISTEN      5483/mysqld
tcp        0      0 ns1.lovejoy.local:ssh   192.168.1.6:53229       ESTABLISHED 12478/0
tcp        0      0 ns1.lovejoy.local:47901 web.lovejoy.local:mysql TIME_WAIT   -
tcp6       0      0 [::]:domain             [::]:*                  LISTEN      24516/named
tcp6       0      0 [::]:ssh                [::]:*                  LISTEN      3992/sshd
tcp6       0      0 localhost:953           [::]:*                  LISTEN      24516/named
tcp6       0      0 localhost:59795         localhost:domain        TIME_WAIT   -
Bind gives no error on restart.
Reply With Quote
  #6  
Old 30th October 2011, 11:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Is 92.24.6.206 your system's IP address? What are the outputs of
Code:
ifconfig
and
Code:
iptables -L
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 30th October 2011, 13:07
jamesl22 jamesl22 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Yes, that is my IP.

Code:
root@ns1:~# ifconfig
lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:6676 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:6676 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:505129 (493.2 KiB)  TX bytes:505129 (493.2 KiB)

venet0    Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
          inet addr:127.0.0.1  P-t-P:127.0.0.1  Bcast:0.0.0.0  Mask:255.255.255.255
          UP BROADCAST POINTOPOINT RUNNING NOARP  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:283596 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:256780 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:129450746 (123.4 MiB)  TX bytes:37199981 (35.4 MiB)

venet0:0  Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
          inet addr:192.168.1.105  P-t-P:192.168.1.105  Bcast:0.0.0.0  Mask:255.255.255.255
          UP BROADCAST POINTOPOINT RUNNING NOARP  MTU:1500  Metric:1
Code:
root@ns1:~# iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination
fail2ban-ssh  tcp  --  anywhere             anywhere            FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.32-5-openvz-686/modules.dep: No such file or directory
multiport dports ssh

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Chain fail2ban-ssh (1 references)
target     prot opt source               destination
RETURN     all  --  anywhere             anywhere
Reply With Quote
  #8  
Old 31st October 2011, 09:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

You're behind a router, right? Does your router forward port 53 (TCP and UDP!) to your server?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 31st October 2011, 18:18
jamesl22 jamesl22 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Both are port forwarded. I can't even get it to resolve @localhost ?
Reply With Quote
  #10  
Old 31st October 2011, 22:03
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 150 Times in 130 Posts
 
Default

Does TalkTalk (your ISP) have port 53 open?
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debootstrap method fails to get release file http://ftp.us.debian.org/debian/ vtapas HOWTO-Related Questions 12 11th September 2010 03:59
Xen on Ubuntu kmand HOWTO-Related Questions 17 5th March 2009 18:43
Squid Proxy Caching on Linux obzerver Installation/Configuration 4 13th August 2008 19:51
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 17:25
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 14:34


All times are GMT +2. The time now is 12:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.