Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th October 2011, 18:59
becks87 becks87 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Ubuntu server 10.10 not booting

Hi everyone!

I have a problem which i can't understand.
I had installed an Ubuntu 10.10 x86 server a few months ago for some SQL and Samba usage. I have a programming project and i have to use the MySQL for that. A few days ago i was unable to connect to this computer. I went to the customers site and found that the machine is powered but stuck in a point at boot process it can't go ahead. The boot loader not starts up so i was unable to start the system. First i tried with Ubuntu 10.10 installer disc's "boot from hard drive" command and system boots up. I think it would be a problem which was caused by any auto update. I don't know exactly, i'm a bit new in Linux.
So the question is, how can i repair the system the boot up again and how to make sure it can't happen next time?

Thank's for your help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th October 2011, 12:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

What's the exact error message?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 26th October 2011, 18:35
becks87 becks87 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problem solved

I'm sorry, i had solved this problem yesterday just forget to close the topic.
The solution can be very simple many times, so it's an advice to everyone to simplify problems like this. It was just a boot order problem in the system bios, so there was two hard drives in the same model and after a power failure the order was changed. I don't know how and why but after i have changed the order the system was booting up.
Reply With Quote
  #4  
Old 27th October 2011, 09:52
servermonitoring servermonitoring is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: sweden
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Great it happens once for me but it issues was i have two OS suddenly crashed then i noted that log file crashed issue resolved.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
not boot, ubuntu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What can be wrong martin_rudowicz Installation/Configuration 10 1st December 2014 10:13
ISPConfig 3 Installation - Postfix queue stuck andrew971218 Installation/Configuration 21 15th July 2011 15:42
Virtual Users+Postfix+Courier+CentOS problem telnet localhost 25 stinson HOWTO-Related Questions 11 5th February 2011 14:57
Problem with mail server and subdomains MyKE General 7 26th February 2010 11:18
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 14:58


All times are GMT +2. The time now is 10:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.