Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th April 2012, 03:37
GBoy810 GBoy810 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default No Webserver response When coming from the Internet

I have installed an OpenSUSE 12.1 server with Apache, PHP, MYSQL and ownCloud. The Internal address for the server is static 192.168.1.5 and I can access ownCloud from any PC on the internal network. Everything ownCloud related works fine. Now, when I try to access the ownCloud server from outside the local network I get a browser error. Now, i checked the router and I see in the log file of the router the request for port 80 and I have enabled forwarding the HTTP traffic on the router for port 80 to the server with the address 192.168.1.5. I checked listen.conf file and there port 80 is also enable.d What did I miss?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th April 2012, 13:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Did you open port 80 in your router's firewall?

You might also want to check if your ISP is blocking port 80.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 5th April 2012, 13:57
GBoy810 GBoy810 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I am on my router I see the IP address of the requesting machine for port 80. I also use WinTV Extend from Hauppauge (internet video server) on a different PC on the network using port 7799 and I am routed to that PC and it works perfectly. How I can check that port 80 is requested on the OpenSUSE server?
Reply With Quote
  #4  
Old 5th April 2012, 18:20
GBoy810 GBoy810 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Ok, I figured it out.

It seems that the router is not properly forwarding HTTP requests for port 80. I changed the webserver to listen to port 7798 (file /etc/appache2/listen.conf) and updated the router to forward all HTTP requests on port 7798 to the server. Now it works.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
apache 2, owncloud, webserver

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3 mail and DNS midcarolina Installation/Configuration 10 25th August 2011 10:54
Courier issues, new install, cant connect Smitherines Server Operation 9 14th April 2011 16:25
WebDAV doesn't start - DAVLockDB not created - error 405 Method not allowed maljam Server Operation 2 23rd March 2011 16:06
FTPS error misterm Server Operation 43 7th September 2009 20:59
User constantly loggin into mail? bswinnerton Installation/Configuration 2 24th March 2008 00:12


All times are GMT +2. The time now is 23:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.