Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th October 2011, 16:40
macguru macguru is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question 2.2.40 Problem After Install on SuSE 10.2

Hi!

I have just upgraded to ISPConfig2 2.2.40 on SuSE 10.2 (process went smoothly), and immediately run into strange problem. Please note I've made all changes in config files described in "Perfect Setup" manuals.

Any attempt to access www.mydomain1.com, www.mydomain2.com fails with attempt to download php file instead of processing it.

HOWEVER. This works fine.
http://www.mydomain1.com/~web3_blahblahblah/

AND ISPCOnfig panel www.mydomain.com:81 also function without any problem(s).

Tail from /var/log/apache2/error.log (almost nothing)

[Thu Oct 06 17:36:26 2011] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Thu Oct 06 17:36:28 2011] [notice] Apache/2.2.13 (Linux/SUSE) mod_ssl/2.2.13 OpenSSL/0.9.8k PHP/5.3.3 configured -- resuming normal operations
[Thu Oct 06 17:41:12 2011] [error] [client 192.168.0.144] Invalid method in request \x16\x03\x01

Tail from /var/log/apache2/access.log
NOTHING

Apache starts *almost fine*, then giving status "running", with these messages:
Starting httpd2 (prefork) [Thu Oct 06 17:51:09 2011] [warn] The Alias directive in /etc/apache2/httpd.conf at line 322 will probably never match because it overlaps an earlier Alias.
[Thu Oct 06 17:51:09 2011] [warn] NameVirtualHost 91.135.26.204:80 has no VirtualHosts
[Thu Oct 06 17:51:09 2011] [warn] NameVirtualHost 192.168.0.1:80 has no VirtualHosts

Line 322:
### ISPC AWStats Section ###
Alias /awstatsicons "/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon/"
### End of ISPC AWStats Section ###

I have checked /etc/apache2/conf.d/php5.conf

<IfModule mod_php5.c>
AddHandler ##ISPConfig INSTALL## application/x-httpd-php .php4
AddHandler ##ISPConfig INSTALL## application/x-httpd-php .php5
AddHandler ##ISPConfig INSTALL## application/x-httpd-php .php
AddHandler ##ISPConfig INSTALL## application/x-httpd-php-source .php4s
AddHandler ##ISPConfig INSTALL## application/x-httpd-php-source .php5s
AddHandler ##ISPConfig INSTALL## application/x-httpd-php-source .phps
DirectoryIndex index.php4
DirectoryIndex index.php5
DirectoryIndex index.php
</IfModule>

Seems like OK.

/etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf
New file identical to old one installed by previous version of ISPConfig.

/etc/apache2/httpd.conf
and
/etc/apache2/httpd.conf.06-10-11_16-36-49
also identical.

Anyone can suggest what went wrong?

Thanks in advance for any help.

Last edited by macguru; 6th October 2011 at 16:47.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th October 2011, 10:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Is /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf included at the end of your httod.conf (or apache2.conf)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 11th October 2011, 15:40
macguru macguru is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Hi, Falko,

Thanks for reply. Apart from software upgrade server went to another IP (we changed ISP). I updated server & DNS setting with new IP address.

File Vhosts_ispconfig.conf seem to be included twice:

On default SuSE apache.conf
Include /etc/apache2/vhosts.d/*.conf
and ISPConfig setting appended to the apache.conf
Include /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf
I commented out first.

There seem to be something wrong with DNS

$TTL 86400
@ IN SOA ns.domain.lv. hostmaster.domain.lv. (
2011101007 ; serial, todays date + todays serial #
28800 ; Refresh
7200 ; Retry
604800 ; Expire
86400) ; Minimum TTL
NS ns.domain.lv.
NS 80.232.230.242.

I have removed 80.232.230.242 from ISPConfig -> Server -> Settings -> Default NS2, but pri.domain.lv is NOT updated. This part is updated automatically by ISPConfig, so even if I remove offending options, they will be reverted back.

How I can correct this?

Thanks.

Last edited by macguru; 11th October 2011 at 15:45.
Reply With Quote
  #4  
Old 11th October 2011, 15:48
macguru macguru is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I checked other pri.domain***.lv files, offending "Inet Address of name server 2" remained an all files, i spite of removing this option from above mentioned settings in ISPConfig2.

Is there any way to force ISPConfig to overwrite these files with correct settings?

Last edited by macguru; 11th October 2011 at 15:52.
Reply With Quote
  #5  
Old 11th October 2011, 16:14
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,411
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

The settings that you talk about are default settings for new created domains, changes there does not change any existing domain. Instead of editing any files directly, change the ns setting in the domain in ispconfig.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 11th October 2011, 16:18
macguru macguru is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, thanks, tried it. Unfortunately, DNS Manager -> DNS Entry -> Nameserver 2 cannot be left empty (Nameserver 1 is OK anyway).

What "dummy" value may be entered here?
Reply With Quote
  #7  
Old 11th October 2011, 16:27
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,411
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

You can not use dummy entries in DNS. Every DNS Record needs at least two nameservers.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 21st October 2011, 17:05
macguru macguru is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default MX DNS Records

I'm still having issues with DNS, including rejected e-mails - recipients mail server reports "no MX records".

I checked my server with
http://www.mxtoolbox.com
and yes, no MX records found. Quite strange.
This is from my pri.mydomain.com generated by ISPconfig2:
mydomain.com. MX 10 IP.xx.xx.xx
mail MX 10 IP.xx.xx.xx
MX 10 MX IP.xx.xx.xx

Is anything missing there?
Reply With Quote
  #9  
Old 22nd October 2011, 11:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Is your ISPConfig server authoritative for your domain? You can check that with
Code:
dig ns yourdomain.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 1st November 2011, 11:30
macguru macguru is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

It should be authoritative, please correct if I'm wrong.

> dig +short NS domain.com
ns.domain.com

> dig +short SOA domain.com | cut -d' ' -f1
ns.domain.com

May be I should configure:
mx A xxx.yyy.zzz.qqq

Name and mail server running on the same PC.

Last edited by macguru; 1st November 2011 at 11:32.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail -Ubuntu 8.04 c4rdinal HOWTO-Related Questions 112 23rd August 2011 10:49
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 10:46
How to install postgresql 7, php 4, in Suse Linux ES 10 klcc212 HOWTO-Related Questions 3 1st April 2008 17:27
Email Problem with Suse 10.2 AngelDrago Installation/Configuration 13 28th March 2007 08:17
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04


All times are GMT +2. The time now is 20:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.