Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24th October 2011, 10:35
whimboo whimboo is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Unnecessary Postfix relays mail after server move (IP change)

Hi,

Due to an exchange of one of my servers I had to copy the domU with my ispconfig installation to another machine, which is located in another network. That means the domU also needs a new IP. I have changed (I hope) all of the instances of the old IP in the ispconfig db and in local configuration files. So far everything (bind, web, ftp, ssh, ...) works fine except for postfix. When I want to send an email to the copied domU (the old is still active), the mail is received but directly forwarded to the old domU instance. The nameserver entries point to the new IP and hostname, so that cannot be the issue.

Here an example for the address test@example.org with example.org hosted on vsrv01.xyz.info:

vsrv01.xyz.info:/var/log/mail.log:
to=<example.org_test@vsrv03.xyz.info>, orig_to=<test@example.org>, relay=vsrv03.xyz.info[88.198.149.xxx]:25

Which file/setting I would have to check/change to stop postfix using the old domU as relay? I really can't find any other instance of 'vsrv03' in any of the configuration files on 'vsrv01'.

Thanks in advance.
Henrik
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th October 2011, 11:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Are there any transports or aliases set? Do you use a relay in your main.cf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 26th October 2011, 09:10
whimboo whimboo is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Thanks for your reply. I checked all the config files again, and while preparing the main.cfg for this thread I have seen the reference to /etc/mailname and checked it again. Not sure why but a former grep on the /etc/ folder hasn't shown me that file. The old server name was still in there.

Now everything works fine.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 mail doesn't work pehden Installation/Configuration 20 9th December 2013 14:05
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
postfix problem jagsler Server Operation 41 7th July 2011 14:19
mail authentication failure - unknown user or password evok Installation/Configuration 9 16th October 2010 06:37
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39


All times are GMT +2. The time now is 02:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.