Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 1st October 2011, 03:11
Steveorevo Steveorevo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 33
Thanks: 6
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default Wildcard on A record conflicts with CNAME?

I seem to be having trouble with ISPConfig 3's DNS entries from one of my site's requirements. I have an A record wildcard to my ip address (private for illustration below). I'm trying to use a content delivery network, but my pings aren't resolving correctly. So my domain is say xyz.com. I have for xyz.com the following:

A * 123.456.789.1
A mail 123.456.789.1
CNAME cdn super.cdnserver.com

When I ping my cdn.xyz.com it resolves to super.cdnserver.com.xyz.com. Is this right? How can I get a CNAME to point to another domain, as it appears to be just tacking onto my domain xyz.com.

Is the wildcard A record causing the problem, or is ISPConfig 3 DNS not writing the files correctly?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st October 2011, 18:50
Steveorevo Steveorevo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 33
Thanks: 6
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default CNAME + A record Wildcard issue

I forgot to mention that I did include the full stop on the value entry so it reads

CNAME cdn super.cdnserver.com.

Still no avail. I did try it with
a domain without the A * record wildcard and it does work.

So I'm wondering if this is an ISPConfig issue or is it simply not possible to have an A record wildcard with CNAMEs?
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd October 2011, 01:31
Steveorevo Steveorevo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 33
Thanks: 6
Thanked 6 Times in 5 Posts
 
Default

Problem resolved. I believe! I went ahead and removed both the wildcard and CNAME entries. Flushed my local cache, waited, tried various remote ping tools on the net and then added the cname and wildcard back one at a time.

These time-delayed issues are often difficult to diagnose, but I believe ISPConfig 3 is working beautifully!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Steveorevo For This Useful Post:
falko (2nd October 2011)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix delivery problem erebus Installation/Configuration 7 26th June 2014 14:33
how to create CName record? pawan General 3 31st March 2011 19:39
E-mail server receive and send spams Mole Installation/Configuration 12 19th April 2010 11:03
post fix error after a year aberrio Server Operation 5 5th May 2009 21:33
There is already a CNAME Record entry for this host in this zone. woleium General 1 24th October 2006 10:12


All times are GMT +2. The time now is 13:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.