#1  
Old 8th September 2011, 17:44
2NDuser 2NDuser is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face Default module for client?

Hello,

May I know how can I set default module for client? I want to only allowed DNS, Help and Tools module for client. I try with System >> Edit user >> Module but I need to set default module for every client manually. So how can I set default module for client (not reseller) everytime I create a client?

Thank you

UPDATE
So upon further googling it turns out I could edit the default module in interface\lib\config.inc.php but new problem arise. The Start module is now change to Client. When the client is first login they will see client menu inside client menu There's no option anywhere in config.inc.php to set client default Start module.

And some interesting thing I found is $conf['theme'] = 'default';
I change it the value to default_no_navimg but it does not work. Maybe theme and design is different or maybe this is a bug.

Any help about client Start Module setting is appreciated. Thank you.

Last edited by 2NDuser; 8th September 2011 at 19:32. Reason: Now it's client Start module problem
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th September 2011, 09:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,717
Thanks: 820
Thanked 5,322 Times in 4,175 Posts
Default

The setting $conf['theme'] = 'default'; is used for the login window when no user is logged in. The theme of a client is set in the client settings only.

Quote:
So upon further googling it turns out I could edit the default module in interface\lib\config.inc.php but new problem arise. The Start module is now change to Client. When the client is first login they will see client menu inside client menu There's no option anywhere in config.inc.php to set client default Start module.
The client module is activated / deactivated automatically depending if it is a reseller or client as clients may never see the client module so it my not be specified in the default modules.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th September 2011, 10:52
2NDuser 2NDuser is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I only create client not reseller. This is my setting in config.inc.php
Code:
$conf['interface_modules_enabled'] = 'dns,help,tools';
and this is the welcome screen everytime client login


after login client need to click on DNS and everthing is fine again. Startmodule for client and reseller is both default at client. This is a problem. I give a screenshot below. user1 is a client (not reseller) and the default Startmodule is client. Every time client login they will see welcome screen like in the picture above.



So I need to change default Startmodule from client to dns. Please help. Where the configuration file for this?

I hope I explain it clear. Thank you
Reply With Quote
  #4  
Old 9th September 2011, 12:20
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,717
Thanks: 820
Thanked 5,322 Times in 4,175 Posts
 
Default

The dashboard is a required module for every user in ispconfig. The reason for the error that you encounter is because you removed "dashboard" from $conf['interface_modules_enabled'] = 'dns,help,tools';

To fix this for new users, add dashboard again to $conf['interface_modules_enabled'] = 'dns,help,tools';. To fix this for existing users, edit the users under System > CP users and enable the dashboard module for the user and select dashboard as start module.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
2NDuser (9th September 2011)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Freeradius and Mysql uvstudios HOWTO-Related Questions 4 19th February 2014 12:11
Intel 82815 Video Card & Ubuntu 8.10 harvey527 Kernel Questions 8 5th November 2010 14:51
amavis: (!!)WARN: all primary virus scanners failed, considering ba jariasca Installation/Configuration 13 20th April 2010 17:34
FreeRadius + MySQL working, but I don't know how to customise SQL queries awe Installation/Configuration 4 4th April 2010 23:28
ffmpeg Video support for ubuntu 7.10 [suphp-ispconfig] amaurib Installation/Configuration 13 16th February 2010 17:26


All times are GMT +2. The time now is 09:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.