#1  
Old 7th September 2011, 21:31
2NDuser 2NDuser is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Domain not propagate

Hi,

I just install ispconfig 3. The problem is my domain does not propagate. I use the DNS wizard option to create record. Checking the Monitor tab the DNS-Server is online.

My domain is cheapantivirus.me Right now I can access it by IP 64.191.80.201
My nameserver ns1.cheapantivirus.me has been setup correctly and bind to IP 64.191.80.201. One more thing. I skip this step in debian squeeze tutorial because I don't know how to run this.

Code:
20.1 OpenVZ

If the Debian server that you've just set up in this tutorial is an OpenVZ container (virtual machine), you should do this on the host system (I'm assuming that the ID of the OpenVZ container is 101 - replace it with the correct VPSID on your system):

VPSID=101
 for CAP in CHOWN DAC_READ_SEARCH SETGID SETUID NET_BIND_SERVICE NET_ADMIN SYS_CHROOT SYS_NICE CHOWN DAC_READ_SEARCH SETGID SETUID NET_BIND_SERVICE NET_ADMIN SYS_CHROOT SYS_NICE
 do
   vzctl set $VPSID --capability ${CAP}:on --save
 done
I'm at lost here. Anyone here could help me with this. Thank you.

p/s: Isn't bind is a service? why when I'm running top command I could not find it hmmm.. :/
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th September 2011, 21:56
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

Your NS are not right configured.

You can check that:

www.intodns.com/cheapantivirus.me

or
Code:
dig ns cheapantivirus.me
or
http://reports.internic.net/cgi/whoi...ype=nameserver

Paste here your dns configuration in ISPConfig

Do you use virtualization (OpenVZ) ? If no, you can forget this step.

Last edited by mentes; 8th September 2011 at 08:23.
Reply With Quote
  #3  
Old 8th September 2011, 07:40
2NDuser 2NDuser is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I'm on OpenVZ virtualization. Can you explain to me about step 20.1 because I really have no clue how to solve this. I'm not sure whether I have access or my vps provider should do step 20.1.

Here's my DNS configuration. I use the wizard.



Thank you. Please help me
Reply With Quote
  #4  
Old 8th September 2011, 08:20
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

Add these records:

A ns1 64.191.80.201
A ns2 64.191.80.201

I can't help you with OpenVZ I never used it.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mentes For This Useful Post:
2NDuser (8th September 2011)
  #5  
Old 8th September 2011, 09:10
zenny zenny is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 176
Thanks: 20
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default This is how it is done in an OpenVZ server

What you do is:

1) Click on DNS tab
2) Click on 'Add New DNS Zone with Wizard'
3) In the new window use the follwoing credentials:

Template: Default
Server: Your server name from dropdown menu
Client: The client you want to register the DNS with
Domain: www.cheapantvirus.me
IP Address : Public IP Address separated by a space
NS 1: ns1.cheapantvirus.me
NS 2: ns2.cheapantvirus.me
Email: mail.cheapantvirus.me

And then click on 'Create DNS Records'

Thereafter whatever you want to change, do so.

-----
If this reply helps, please contribute to the development of ISPConfig. Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old 8th September 2011, 11:11
2NDuser 2NDuser is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by mentes View Post
Add these records:

A ns1 64.191.80.201
A ns2 64.191.80.201

I can't help you with OpenVZ I never used it.
Hey thanks As soon as I add this my domain is propagate. Just curious why should I add the ns in A record when there is NS nameserver record automatically created?


@Zenny thanks for trying to help me I also try your solution but it does not work. I add the IP like this 64 191 80 201 and ispconfig also throwing out error for email format. I need to enter email in dfghf@example.com format.

Thanks everyone

Last edited by 2NDuser; 8th September 2011 at 11:16. Reason: Credits to Zenny
Reply With Quote
  #7  
Old 8th September 2011, 11:50
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

Is not the same A record and NS record.

You need to create A record for each subdomain, like www. ns1. webmail. or whatever.

You need create a site in your server, now what you see is a default Apache page, and what you should see is a ISPConfig welcome page.
Reply With Quote
  #8  
Old 8th September 2011, 13:32
2NDuser 2NDuser is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your reply.
I don't understand why the wizard won't automatically created ns for A record. What is the purposes for the wizard then? I assume my case is isolated problem?

Thanks again
Reply With Quote
  #9  
Old 8th September 2011, 14:23
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
 
Default

Because you usually only have two or three nameservers for each server.

If you have:

maindomain.com
domain1.com
domain2.com
domain3.com

You usually only create ns1.maindomain.com and ns2.maindomain.com for all domains.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mentes For This Useful Post:
laptop_user (15th September 2011)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issues with Baruwa - The Perfect Spamsnake Ubuntu 10.10 neofire HOWTO-Related Questions 44 31st May 2011 15:09
Postfix queue problem? murunix Server Operation 7 2nd May 2011 01:55
Postfix not forwarding for some domains flappy Installation/Configuration 3 21st November 2010 17:57
freebsd 7, samba 3, domain controller alexdimarco Suggest HOWTO 6 5th November 2010 16:54
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49


All times are GMT +2. The time now is 11:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.