#1  
Old 31st August 2011, 19:58
corpus corpus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 29
Thanks: 8
Thanked 12 Times in 9 Posts
Default PureFTP over TLS

Hello
I had some errors to login in pureftpd server with TLS session enabled and filezilla with FTPES - FTP over explicit TLS/SSL

after a litlle search in google found that the problem is the firewall.
When i disabled firewall rules from ispconfig i can login
So the solution that worked for me is

first run as root
Code:
grep -i ftps /etc/services
my results in debian 6
Code:
ftps-data	989/tcp				# FTP over SSL (data)
ftps		990/tcp
add port 989 in Open TCP ports in your ispconfig firewall records

works !!

Last edited by corpus; 31st August 2011 at 19:59. Reason: run not make
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to corpus For This Useful Post:
falko (1st September 2011), ffs123 (3rd November 2011), Overcrook (17th September 2011), till (1st September 2011)
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd October 2011, 05:30
gertk gertk is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

And You may want to set passive portrange http://www.faqforge.com/linux/contro...-ubuntu-linux/
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to gertk For This Useful Post:
corpus (31st October 2011)
  #3  
Old 31st October 2011, 17:58
corpus corpus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 29
Thanks: 8
Thanked 12 Times in 9 Posts
Default Your solution works

Your solution works, mine works for a wile
thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 7th November 2011, 22:14
denpark denpark is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2011
Location: silicon valley
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by corpus View Post
Hello
I had some errors to login in pureftpd server with TLS session enabled and filezilla with FTPES - FTP over explicit TLS/SSL

after a litlle search in google found that the problem is the firewall.
When i disabled firewall rules from ispconfig i can login
So the solution that worked for me is

first run as root
Code:
grep -i ftps /etc/services
my results in debian 6
Code:
ftps-data	989/tcp				# FTP over SSL (data)
ftps		990/tcp
add port 989 in Open TCP ports in your ispconfig firewall records

works !!
do i need to add port 990 also? it doesn't seem to be in my list.
Reply With Quote
  #5  
Old 8th November 2011, 07:11
corpus corpus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 29
Thanks: 8
Thanked 12 Times in 9 Posts
Default

denpark try only the gertk solution

faqforge.com/linux/controlpanels/ispconfig3/how-to-set-the-passiveportrange-in-pure-ftpd-on-denian-and-ubuntu-linux/

My solution works only for a while
But i don΄t know if only passive connections is ok
Reply With Quote
  #6  
Old 8th November 2011, 10:05
denpark denpark is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2011
Location: silicon valley
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

thanks for your reply. I think i am having other issues...


http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=54829
__________________
System Info
  • ISP Config v3.0.4
  • Operating system: Oneiric Ubuntu Server 11.10
  • Kernel: 3.0.0-12-server
  • Processor: Dual Core AMD Athlon(tm) 4450B; 2.3 GHz, 2x512K Cache, x86_64
  • Memory: 4.0 GB
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PureFTP TLS problem - sucked for 2 days. pavljiks Installation/Configuration 7 11th February 2011 18:24
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 22:41
enabled TLS on pureftp now want SSL on sites nsansari General 4 16th November 2009 10:33
Postfix can't received email from exterior astra2000 Server Operation 5 17th October 2009 23:26
TLS Problem admins Installation/Configuration 1 19th September 2009 10:55


All times are GMT +2. The time now is 01:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.