#1  
Old 26th August 2011, 09:44
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Unable to receive gmail

Hello

We have a server built using the howto for Debian Lenny with ISPConfig 2 and everything has been working well but have found that we are unable to receive any mail sent from a GMail account.

I am wondering if there is a way to make sure that emails from the google domain reach us?

The mail log entries around the google items (I'm not sure what's useful here), look like this:

Code:
Aug 21 14:55:45 first pop3d: LOGOUT, user=anthony, ip=[::ffff:122.149.156.159], port=[49190], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=0
Aug 21 14:55:45 first postfix/smtp[23411]: certificate verification failed for gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.159.27]:25: untrusted issuer /C=US/O=Equifax/OU=Equifax Secure Certificate Authority
Aug 21 14:55:48 first postfix/smtpd[23402]: disconnect from unknown[122.149.156.159]
Aug 21 14:55:48 first postfix/smtp[23411]: 4F2AFA084: to=<manuel.frag@gmail.com>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.159.27]:25, delay=4.6, delays=1.5/0.01/0.34/2.7, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1313902548 h65si15218840yhe.0)
Aug 21 14:55:55 first postfix/local[23412]: 4F2AFA084: to=<andrew@first.salesactivations.com.au>, orig_to=<andrew@salesactivations.com.au>, relay=local, delay=11, delays=1.5/0.01/0/9.9, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Aug 21 14:55:55 first postfix/qmgr[11174]: 4F2AFA084: removed
Aug 21 14:56:53 first postfix/smtpd[23402]: warning: 122.149.156.159: hostname 122-149-156-159.dynamic.dsl.clubtelco.com verification failed: Name or service not known
Aug 21 14:56:53 first postfix/smtpd[23402]: connect from unknown[122.149.156.159]
Aug 21 14:56:54 first postfix/smtpd[23402]: 8BEEDA084: client=unknown[122.149.156.159], sasl_method=LOGIN, sasl_username=anthony
Aug 21 14:56:55 first postfix/cleanup[23407]: 8BEEDA084: message-id=<000801cc5fbe$e0453a40$a0cfaec0$@com.au>
Aug 21 14:56:59 first postfix/qmgr[11174]: 8BEEDA084: from=<anthony@salesactivations.com.au>, size=250259, nrcpt=1 (queue active)
Aug 21 14:56:59 first postfix/pickup[23251]: D664AA08D: uid=10026 from=<helen>
Aug 21 14:56:59 first postfix/cleanup[23407]: D664AA08D: message-id=<20110821045659.D664AA08D@first.salesactivations.com.au>
Aug 21 14:56:59 first postfix/qmgr[11174]: D664AA08D: from=<helen@first.salesactivations.com.au>, size=398, nrcpt=1 (queue active)
Aug 21 14:56:59 first postfix/local[23412]: D664AA08D: to=<admispconfig@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.02, delays=0/0/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Aug 21 14:56:59 first postfix/qmgr[11174]: D664AA08D: removed
Thanks for any advice in advance.

Andrew
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th August 2011, 10:12
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

Check if you have this file:
/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt

if so, then add this to your main.cf:
Code:
smtp_tls_CAfile = /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt
and restart postfix.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th August 2011, 13:34
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

We do have that file, however main.cf has the following entry:

smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem

Which must be invalid because under /etc/postfix/ssl/ there is only smtpd.conf.

I'll keep you opsted.

cheers

Andrew
Reply With Quote
  #4  
Old 27th August 2011, 05:04
pineapple pineapple is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Australia
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

I changed the line in main.cf.

GMail users now receive the following:

454 454 4.7.0 TLS not available due to local problem (state 9)

Andrew
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot login to phpmyadmin penkku HOWTO-Related Questions 1 24th February 2011 10:26
Forbidden 403; Samba access; config of maildeamon fawkes Installation/Configuration 4 14th January 2010 19:16
libWand.so.10 error Taxick Installation/Configuration 8 3rd May 2009 02:27
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 06:19
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 14:29


All times are GMT +2. The time now is 13:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.