#1  
Old 6th July 2006, 04:02
mfiendd mfiendd is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to mfiendd
Default CGI Not Working

Hey everyone, I'm using Fedora 5 following the How To Guide. I'm not using ISPConfig since the enivorment is only for one site. I managed to setup everything just fine except running CGI scripts. I also changed the path to the folder and moved the folder. I made the appropriate changes in the httpd.conf. I also uncommented the Add Handlers for CGI and added one for PL scripts. I chmod the files to 755 to be executable. When calling the script I get Error 403 Forbidden. To also note, I did enable the use of .htaccess files, I do not have one in the cgi-bin or root html folder.


I have attached the httpd.conf file since it is too large.


I searched the site and found topics on Debian, and when using ISPConfig, nothing usefull for me.

Any help is greatly appreciated. Many thanks in advance.

MfiendD
Attached Files
File Type: zip httpd.zip (11.6 KB, 238 views)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th July 2006, 10:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /path/to/cgi-bin
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 8th July 2006, 01:49
mfiendd mfiendd is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to mfiendd
Default

Output of ls -la /path/to/cgi-bin
Code:
drwxr-xr-x 3 apache   apache   4096 Jul  5 18:23 .
drwxr-xr-x 3 myusername myusername 4096 Jul  5 18:23 ..
-rwxr-xr-x 1 myusername myusername  379 Jul  5 18:23 hello_world.pl
drwxr-xr-x 2 myusername myusername 4096 Jul  5 16:27 htedit
Reply With Quote
  #4  
Old 9th July 2006, 13:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Can you post the real path here?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 9th July 2006, 20:11
mfiendd mfiendd is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to mfiendd
Default

/var/www/html/scripts/cgi-bin/
Reply With Quote
  #6  
Old 10th July 2006, 12:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

What's the URL you use to call the CGI script? Must be something like http://www.example.com/cgi-bin/hello_world.pl
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 11th July 2006, 01:36
mfiendd mfiendd is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to mfiendd
Default

http://ipaddresss/scripts/cgi-bin

I edited the httpd.conf file to change the location of the cgi-bin to the correct path of /var/www/html/scripts/cgi-bin/. Even with the defualt path, nothing was working.
Reply With Quote
  #8  
Old 12th July 2006, 12:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

But you have

Code:
ScriptAlias /cgi-bin/ "/var/www/html/scripts/cgi-bin/"
in your httpd.conf, so you must use http://ipaddresss/cgi-bin instwad of http://ipaddresss/scripts/cgi-bin.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CGI Not Working mphayesuk General 4 26th June 2006 11:24
converting a 10 line cgi to php. edge Programming/Scripts 6 3rd June 2006 22:40
CGI issues - 403 Error- Forbidden! itgroup Installation/Configuration 4 2nd June 2006 09:43
cgi not working tom Installation/Configuration 11 6th May 2006 18:33
Ispconfig cgi hosting Mahir General 6 21st November 2005 15:40


All times are GMT +2. The time now is 04:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.