#1  
Old 25th August 2011, 19:48
r4faga r4faga is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Ispconfig 3 Help

i m new user with ispconfig 3 on opensuse 11.4. And i need help. after to install Ispconfig i have to do something more? i mean i have to configurate dovecot, imap, amavis and the others stuffs??? when i finished, i go to admin on my browser (by the way my ip is not 192.168.0.1 is 169.254.xxx.xxx, i have to change on configuration of my programs and asignate this ip?), and when i try to create a new client, the ispconfig program freeze it, and i have to kill and start it again. the system stats is ok and mark green, I saw on logs and saw this:

Mail - Log (Server : xxxxxxxxxxxxx)

Refresh Sequence:
Data from: 2011-08-24 10:50

final part:

Aug 24 10:45:01 condor postfix/smtpd[3932]: connect from localhost[::1]
Aug 24 10:45:01 condor postfix/smtpd[3932]: lost connection after CONNECT from localhost[::1]
Aug 24 10:45:01 condor postfix/smtpd[3932]: disconnect from localhost[::1]
Aug 24 10:46:11 condor clamd[1789]: SelfCheck: Database status OK.
Aug 24 10:50:02 condor dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Aug 24 10:50:02 condor dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured

Mail-Warn - Log (Server : xxxxxxxxxxxxxxxx)

Refresh Sequence:
Data from: 2011-08-24 10:55
Aug 22 16:36:03 linux postfix/postfix-script[2924]: fatal: the Postfix mail system is not running
Aug 22 16:36:28 linux postfix/postfix-script[5142]: fatal: the Postfix mail system is not running
Aug 22 16:36:34 linux postfix/postfix-script[5463]: fatal: the Postfix mail system is not running
Aug 22 16:36:42 linux postfix/postfix-script[5851]: fatal: the Postfix mail system is not running
Aug 23 17:33:22 condor dovecot: Killed with signal 15 (by pid=17743 uid=0 code=kill)
Aug 24 08:14:11 condor dovecot: dovecot: Killed with signal 15 (by pid=6549 uid=0 code=kill)
Aug 24 10:25:09 condor dovecot: dovecot: Killed with signal 15 (by pid=8372 uid=0 code=kill)

Mail-Error - Log (Server : xxxxxxxxxx)

Refresh Sequence:
Data from: 2011-08-24 10:55
Aug 22 16:36:03 linux postfix/postfix-script[2924]: fatal: the Postfix mail system is not running
Aug 22 16:36:28 linux postfix/postfix-script[5142]: fatal: the Postfix mail system is not running
Aug 22 16:36:34 linux postfix/postfix-script[5463]: fatal: the Postfix mail system is not running
Aug 22 16:36:42 linux postfix/postfix-script[5851]: fatal: the Postfix mail system is not running


ystem Messages - Log (Server : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Refresh Sequence:
Data from: 2011-08-24 10:55

Aug 24 10:50:01 condor /USR/SBIN/CRON[4364]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh &> /dev/null)
Aug 24 10:50:02 condor pure-ftpd: (?@::1) [INFO] New connection from ::1
Aug 24 10:50:02 condor pure-ftpd: (?@::1) [INFO] Logout.
Aug 24 10:51:01 condor /USR/SBIN/CRON[4487]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh &> /dev/null)
Aug 24 10:52:01 condor /USR/SBIN/CRON[4584]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh &> /dev/null)
Aug 24 10:53:01 condor /USR/SBIN/CRON[4678]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh &> /dev/null)
Aug 24 10:54:01 condor /USR/SBIN/CRON[4786]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh &> /dev/null)
Aug 24 10:55:01 condor /USR/SBIN/CRON[4876]: (getmail) CMD (/usr/local/bin/run-getmail.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Aug 24 10:55:01 condor /USR/SBIN/CRON[4875]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh &> /dev/null)
Aug 24 10:55:02 condor pure-ftpd: (?@::1) [INFO] New connection from ::1
Aug 24 10:55:02 condor pure-ftpd: (?@::1) [INFO] Logout.


Freshclam - Log (Server : xxxxxxxxxxxxxxxxx)

Refresh Sequence:
Data from: 2011-08-24 11:10
Unable to read /var/log/freshclam.log


ClamAV - Log (Server : xxxxxxxxxxxxxxx)

Refresh Sequence:
Data from: 2011-08-24 11:10
Unable to read /var/log/clamd.log

Fail2Ban Log (Server : xxxxxxxxxxxxxxxx)

Data from: 2011-08-24 11:10
Unable to read /var/log/fail2ban.log


Sorry if some one think that i m a noob user, but is my firts time with ispconfig, and i want to used for my company.

I installed isp on opensuse 11.4. But i dont know if other source of linux like red hat is better to work with ispconfig or ispconfig work fine with suse.

Tanks For help.
Edit/Delete Message
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th August 2011, 20:13
CSsab CSsab is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 174
Thanks: 19
Thanked 32 Times in 27 Posts
Default

Postfix (and possibly a few other services) are not running:

For postfix:
/etc/init.d/postfix reload
/etc/init.d/postfix restart

Also check that your mysql database is running.

You can so this in System -> Server Services

You don't usually have to configure anything else if you have installed ISPConfig 3 following one of the recommended Howtos.

Hope this helps
Reply With Quote
  #3  
Old 25th August 2011, 20:43
r4faga r4faga is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Tanks men postfix is running but i reload and restart and mark done. Same to mysql is running. By that way, when i was installing isp and configurate programs to run on start server, i get this warning messege eje:
chkconfing --add postfix.
insserv: service network is missed in the runlevels 2 to use mysql
Postfix 0.off 1.off 2.off 3.on 4.off 5.on 6.off .=:
I have to set level 2 on insserv service??
Reply With Quote
  #4  
Old 25th August 2011, 21:12
CSsab CSsab is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 174
Thanks: 19
Thanked 32 Times in 27 Posts
Default

Is the package chkconfig installed by default on opensuse?

Looks like a bug in the mysql init script have a look here:
http://lists.opensuse.org/opensuse-b.../msg00030.html

Try:
chkconfig -l | grep network

and changing the runlevel for mysql to something else like this:
chkconfig --level 20 mysql on

Or some other number.
Reply With Quote
  #5  
Old 25th August 2011, 22:18
r4faga r4faga is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

ok tanks, i assign to 2 3 5 on, and default start on level 20 or other number. Ill see again logs.

Last edited by r4faga; 26th August 2011 at 00:48.
Reply With Quote
  #6  
Old 26th August 2011, 00:43
r4faga r4faga is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Still freezed ispconfig 3, when i try to create a new user, it freezed. I dont have nothing more on my opensuse, and i installed step by step my isp 3 with falko manual. If i dont have to do something more after install isp, i dont know what is going on. It make green on status server like all programs re fine, but on logs still show errors...

Mail-Error - Log (Server : xxxxxxxxxx)

Refresh Sequence:
Data from: 2011-08-24 10:55
Aug 22 16:36:03 linux postfix/postfix-script[2924]: fatal: the Postfix mail system is not running
Aug 22 16:36:28 linux postfix/postfix-script[5142]: fatal: the Postfix mail system is not running

And postfix is running, i dont know what i have to do....

Last edited by r4faga; 26th August 2011 at 00:47.
Reply With Quote
  #7  
Old 26th August 2011, 14:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Is this a physical server or a virtual machine? If you use OpenVZ, what's the output of
Code:
cat /proc/user_beancounters
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 26th August 2011, 16:35
r4faga r4faga is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Is a physical server falko and /user_beancounters is no exist on this folder.
Reply With Quote
  #9  
Old 27th August 2011, 13:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

How much RAM does the system have?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 29th August 2011, 22:42
r4faga r4faga is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

have 4 g ram.

Falko i reinstall all system, and i do it again, step by step with your manual. All steps i do it well. Mark fine with out erros. What do you suggest me, install opensuse or other linux and try to install isp therer?

My server is a dell poweredge t110 2.

If i change the name server when i installed, (server1.example.com to company.example.com) this affect to something on my installation??

Last edited by r4faga; 30th August 2011 at 01:32.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control Panel - E-mail Tab is empty domi-nik General 15 14th April 2011 19:17
ISPConfig forward to VirtualBox ISPConfig Rescue9 General 3 11th March 2011 15:25
chroot SSH IspConfig2 kextra1 General 4 20th January 2011 19:41
ISPConfig 2.3.1-dev released till General 0 8th May 2006 23:18
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 16:16


All times are GMT +2. The time now is 13:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.