#1  
Old 6th July 2006, 19:54
[TheTyrant] [TheTyrant] is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto, Ont
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig Mail Configuration

Followed 'The perfect setup' for SuSE 10.1 and installed ISPConfig, and everything works great. Except my email.

Mail sends fine, but getting my mail is the problem. Using RoundCube for webmail, but after sending test messages, there is nothing in my inbox. I can see it in /var/mail/<username> but RoundCube doesn't seem to think any mail is available for the user. I've even telneted to localhost on 110 theres no mail.

I know squat about mail servers, so I'm sure its some minor misconfiguration that I haven't/won't notice.

Any help/direction would be appreciated!

-tyrant
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th July 2006, 06:42
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 210
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
Default

Try to enable Maildir within ISPConfig.
You can o this under Management > Settings > Email.
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
  #3  
Old 7th July 2006, 14:56
[TheTyrant] [TheTyrant] is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto, Ont
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Hans
Try to enable Maildir within ISPConfig.
You can o this under Management > Settings > Email.
It is enabled already.
Reply With Quote
  #4  
Old 7th July 2006, 16:57
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by [TheTyrant]
It is enabled already.
Thats strange. Please try to disable it, click on save, wait 3-4 minutes, enable it again and send a test mail after you waited a few minutes.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 7th July 2006, 17:09
[TheTyrant] [TheTyrant] is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto, Ont
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Figured out part of the problem:
home_mailbox was 'home_mailbo = Maildir/' (with the x missing)
changed it to 'home_mailbox = /var/mail/'

Now, I can recieve mail, but only mail to 'user@mail.domain.ca' or 'user@www.domain.ca' and not at 'user@domain.ca'

When emailing to 'user@domain.ca', the email is rejected saying relaying is not allowed.
Reply With Quote
  #6  
Old 7th July 2006, 17:19
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default

Quote:
Originally Posted by [TheTyrant]
Now, I can recieve mail, but only mail to 'user@mail.domain.ca' or 'user@www.domain.ca' and not at 'user@domain.ca'

When emailing to 'user@domain.ca', the email is rejected saying relaying is not allowed.
What do you have under Co-Domain?
Reply With Quote
  #7  
Old 7th July 2006, 17:34
[TheTyrant] [TheTyrant] is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto, Ont
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Co-Domains:
70.50.xx.xx domain.ca
70.50.xx.xx www domain.ca
70.50.xx.xx mail domain.ca
70.50.xx.xx courier domain.ca
Reply With Quote
  #8  
Old 7th July 2006, 17:52
[TheTyrant] [TheTyrant] is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto, Ont
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Fixed it.
/etc/postfix/local-host-names did not have a domain.ca entry in it. added it, reloaded postfix, and am able to recieve mail on domain.ca.
Reply With Quote
  #9  
Old 7th July 2006, 17:59
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default

cool, that it works now.

Last edited by torusturtle; 7th July 2006 at 18:01.
Reply With Quote
  #10  
Old 7th July 2006, 18:09
[TheTyrant] [TheTyrant] is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto, Ont
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

thanks for the help guys!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs mholownych HOWTO-Related Questions 10 29th May 2006 03:39
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47
Where does ISPConfig store mail forwarding Zedix General 2 10th January 2006 15:20


All times are GMT +2. The time now is 09:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.